Επτά ελληνικές εταιρείες στις κορυφαίες του πλανήτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επτά ελληνικές εταιρείες στις κορυφαίες του πλανήτη

Στη λίστα του Forbes με τις 2.000 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες παγκοσμίως φιγουράρουν επτά ελληνικές εταιρείες, οι πέντε από τον τραπεζικό κλάδο και οι δύο από τον ενεργειακό.

Συγκεκριμένα, την υψηλότερη θέση μεταξύ των ελληνικών εταιρειών κατέχει η Alpha Bank (1522) και ακολουθούν η Τράπεζα Πειραιώς (1599), η Εθνική Τράπεζα (1606), η Eurobank (1640), η Τράπεζα της Ελλάδος (1727).

Από τον κλάδο της ενέργειας, περιλαμβάνονται στη λίστα η ΔΕΗ (1854) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (1868).

Σημειώνεται ότι για την κατάρτιση της λίστας λαμβάνονται συνδυαστικά υπόψη διάφορα χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης, όπως τα έσοδα, τα κέρδη, τα στοιχεία ενεργητικού και η χρηματιστηριακή αξία. Συνολικά για όλες τις εταιρείες της λίστας σημειώθηκε αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας κατά 10% τον τελευταίο χρόνο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βιομηχανική και Κατασκευαστική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China - ICBC), ενώ στην 4η θέση φιγουράρει ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός JPMorgan Chase.

Η χώρα που εκπροσωπείται με τις περισσότερες συμμετοχές στην κατάταξη του Forbes είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες (565) και ακολουθούν η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ που αριθμούν αθροιστικά τις 263 κορυφαίες εταιρείες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.