Νετανιάχου: Θα αυξηθεί η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νετανιάχου: Θα αυξηθεί η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν στη χώρα του επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 75 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ και την ανακοίνωση μιας τεράστιας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, η οποία προκάλεσε ανησυχία στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Κατά την επίσκεψη του Τραμπ τη Δευτέρα και την Τρίτη στη χώρα, «οι ΗΠΑ μας υποσχέθηκαν ότι θα διατηρήσουν το ποιοτικό (στρατιωτικό) πλεονέκτημα (του Ισραήλ)», σημείωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που διένειμαν οι υπηρεσίες του.

«Πριν από τρεις ημέρες, οι ΗΠΑ προσέθεσαν 75 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στη βοήθεια στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας», πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς αφορά αυτό το ποσό και εάν θα συνεχίσει να χορηγείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, παρά το παγερό κλίμα στις σχέσεις ανάμεσα στον προκάτοχο του Τραμπ, τον Μπαράκ Ομπάμα, και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι δύο σύμμαχοι γνωστοποίησαν ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία για την αύξηση στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ για την περίοδο 2019-2028, από 30 δισεκ. την περίοδο 2009-2018.

Πρόκειται για την πιο γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια που έχουν χορηγήσει οι ΗΠΑ στην ιστορία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.