Συνελήφθη ο Βαρώνος των ναρκωτικών El Chapo

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ο Βαρώνος των ναρκωτικών El Chapo

Στα χέρια της μεξικανικής αστυνομίας έπεσε ξανά ο διαβόητος λαθρέμπορος ναρκωτικών Joaquín Guzmán , γνωστός και με το ψευδώνυμο «El Chapo», που είχε καταφέρει πριν από έξι μήνες να δραπετεύσει από τη φυλακή που κρατείτο μέσω μιας υπόγειας στοάς.

Τη σύλληψή του, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Peña Nieto, μέσω Twitter την Παρασκευή γράφοντας πως ο διαβόητος «Βαρόνος των ναρκωτικών» και ειδήμων στις αποδράσεις Joaquín «El Chapo» Guzmán συνελήφθη ξανά.

«Αποστολή επετεύχθη: τον πιάσαμε. Θα ήθελα να ενημερώσω τους Μεξικανούς ότι ο Joaquín Guzmán συνελήφθη».

Οι Αρχές δεν έδωσαν αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση η οποία είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών.

O «EL Chapo» είχε καταφέρει να δραπετεύσει το καλοκαίρι μέσα από φυλακή υψίστης ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο Peña Nietoνα δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο πολιτικό του προφίλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση Nieto είχε δεσμευθεί να συλλάβει τον ισχυρό βαρόνο, που έγινε ένα από τα σύμβολα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών εναντίον του οποίου ο τότε πρόεδρος (2006-2012) Felipe Calderon είχε αναπτύξει στρατεύματα.

Η κυβέρνηση του Μεξικό είχε δώσει μάλιστα το καλοκαίρι στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο από την απόδραση του επικίνδυνου βαρόνου.

Η προηγούμενη σύλληψη του

Επρόκειτο για την δεύτερη απόδραση του βαρόνου των ναρκωτικών μέσα 14 χρόνια, καθώς είχε αποδράσει ξανά το 2001. Τότε, ο «κοντοπίθαρος», όπως τον αποκαλούν καθώς έχει ύψος ένα μέτρο και 64 εκατοστά είχε καταφέρει να δραπετεύσει κρυμμένος μέσα σε ένα καλάθι με άπλυτα ρούχα.

Το Φεβρουάριο του 2014 έπειτα από 13 χρόνια ερευνών ο «El Chapo» συνελήφθη κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μασατλάν, στην πολιτεία Σιναλόα.

Είχε επικηρυχθεί έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον από το Μεξικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider