Γερμανία: Απρόσμενη βελτίωση στο επιχειρηματικό κλίμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Απρόσμενη βελτίωση στο επιχειρηματικό κλίμα

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης βελτίωση σημείωσε τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, στο υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδό του από το 1991, σε μια ακόμα ένδειξη ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι περισσότερα αισιόδοξα για τις προοπτικές ανάπτυξης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, ανήλθε στις 114,6 μονάδες από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 113,0 μονάδων του Απριλίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 113,1 μονάδες.

«Αυτή η εξέλιξη στο δείκτη Ifo σε συνδυασμό με άλλους βασικούς οικονομικούς δείκτες υποδεικνύει οικονομική ανάπτυξη 0,6% το δεύτερο τρίμηνο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φούεστ. «Η οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία διατηρεί ταχείς ρυθμούς».

Οι εκτιμήσεις των διευθυντικών στελεχών για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες και οι προβλέψεις τους για τους επόμενους έξι μήνες βελτιώθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με την έρευνα. Οικονομολόγος του Ifo δήλωσε ότι η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν ως προέδρου της Γαλλίας ήταν θετική ένδειξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider