«Η Ευρωζώνη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στην Ελλάδα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Η Ευρωζώνη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στην Ελλάδα»

Να εκπληρώσει η ευρωζώνη τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα, αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της ενόψει του Eurogroup, η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, καλώντας τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να μην «εμποδίζει άλλο μια εποικοδομητική λύση».

«Μια Ελλάδα που έχει καταστραφεί από δογματικές περικοπές, ενώ εξακολουθεί να υποφέρει κάτω από το βάρος του χρέους της, δεν μπορεί να ανακάμψει» υπογραμμίζει ο Ούντο Μπούλμαν, αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, προσθέτοντας ότι ο Σόιμπλε «δεν πρέπει πλέον να εμποδίζει μια εποικοδομητική λύση για τη χώρα που έχει πληγεί από την κρίση».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος υπογραμμίζει πως «μετά τις τεράστιες προσπάθειες εξοικονόμησης που έχουν κάνει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρέπει τώρα να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους, να αποδεσμεύσουν τα κεφάλαια διάσωσης και να εφαρμόσουν την ελάφρυνση του χρέους που έχουν υποσχεθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα». «Αυτή η υπόσχεση δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της εμμονής στη λιτότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών», καταλήγει ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider