ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο τζακ ποτ όλων των εποχών… 675 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο τζακ ποτ όλων των εποχών… 675 εκατ. δολαρίων

Το ποσό των 675 εκατ. δολαρίων θα μοιράσει το Σάββατο —εφόσον υπάρξει νικητής— το τυχερό παιχνίδι Powerball στις ΗΠΑ, στο μεγαλύτερο τζακ πoτ όλων των εποχών!

Το Powerball είναι μια λοταρία, λαχνοί της οποίας πωλούνται σε 44 Πολιτείες, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στο Πόρτο Ρίκο και στις Παρθένες Νήσους. Το τζακ πoτ είχε ήδη φτάσει στα 500 εκατ. δολάρια πριν από την κλήρωση της Τετάρτης, όμως για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε κανείς τυχερός.

Τον Μάρτιο του 2012 ένα άλλο τυχερό παιχνίδι, το Mega Millions, μοίρασε 656 εκατ. δολάρια σε μια κλήρωση. Την εποχή εκείνη είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο τζακ πoτ παγκοσμίως. Τότε είχαν βρεθεί τρεις τυχεροί που έλαβαν ο καθένας περίπου 218 εκατ. δολάρια.

Οι νικητές του Powerball μπορούν είτε να εισπράξουν άμεσα τα κέρδη τους είτε να τα επενδύσουν και να λάβουν το κεφάλαιο και τους τόκους σε 30 δόσεις μέσα σε διάστημα 29 ετών. Τα 675 εκατ. δολάρια αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό που θα λάμβανε ένας τυχερός εάν επέλεγε να εισπράττει τα κέρδη του σε ετήσιες δόσεις. Στην περίπτωση που προτιμήσει να εισπράξει άμεσα τα χρήματα, θα πάρει «μόνο» 413 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider