Σε «άδεια» από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου η Λεπέν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «άδεια» από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου η Λεπέν

«Μπορούμε να κερδίσουμε» και «θα κερδίσουμε» δήλωσε σήμερα Δευτέρα η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι μπαίνει σε «άδεια» από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που προβλέπουν επικράτηση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν με 60% των ψήφων, έναντι 40% της υποψήφιας της ακροδεξιάς, η Λεπέν τόνισε, «Δέκα μονάδες διαφορά, πιστέψτε με, είναι απολύτως εφικτό» να καλυφθούν.

Η Λεπέν δήλωσε ότι «μπαίνει σε άδεια» από την ηγεσία του κόμματος της, του Εθνικού Μετώπου, ώστε να είναι «πάνω από κομματικές γραμμές» και να επικεντρωθεί στην συσπείρωση των Γάλλων για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς επιτέθηκε στον αντίπαλό της στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 7ης Μαΐου, Μακρόν, που έσπευσε να πανηγυρίσει για να διαλύσει την «ομίχλη» που περιβάλλει το καταστροφικό του πρόγραμμα.

«Οι Γάλλοι θα ανακαλύψουν το περιεχόμενο του προγράμματός του μιας βίαιης κοινωνικής, οικονομικής και μεταναστευτικής πολιτικής», δήλωσε.

«Τίποτε στο πρόγραμμα του Μακρόν και στην συμπεριφορά του δεν δίνουν την παραμικρή απόδειξη ότι αγαπάει την Γαλλία», πρόσθεσε η Λεπέν.

«Είμαι η υποψήφια για την προστασία των Γάλλων», τόνισε η Λεπέν, εκφράζοντας την ελπίδα για την «μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πατριωτών ενάντια στον εκπρόσωπο της ασυγκράτητης παγκοσμιοποίησης».

Πρόσθεσε πως οι εκλογές συνιστούν «μια μορφή δημοψηφίσματος» στο οποίο οι Γάλλοι θα επιλέξουν μεταξύ της «Γαλλίας και κάτι άλλου, την εξαφάνιση και τη διάλυση της Γαλλίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider