Ο Κόρμπιν χαιρετίζει την απόφαση της Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κόρμπιν χαιρετίζει την απόφαση της Μέι

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν λέει ότι χαιρετίζει την απόφαση της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα δώσει τη στήριξη που η Μέι χρειάζεται βάσει του εκλογικού νόμου για την προκήρυξή τους.

«Χαιρετίζω την απόφαση της πρωθυπουργού να δώσει στο βρετανικό λαό την ευκαιρία να ψηφίσει για μια κυβέρνηση που θα βάζει πρώτα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας», ανέφερε ο Κόρμπιν σε ανακοίνωση που εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Προκειμένου να προκηρύξει εκλογές, η Μέι χρειάζεται τη στήριξη των δύο τρίτων του Κοινοβουλίου σε μια ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέσα Μέι ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές σε έκτακτη δήλωση έξω από την Ντάουνινγκ Στρητ.

Λίγο καιρό αφότου ενεργοποίησε τις διαδικασίες για το Brexit, η ηγέτης των Συντηρητικών εκτίμησε πως η απόφαση αυτή θα τη βοηθήσει να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή εν όψει των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου.

Η Μέι ανέλαβε την πρωθυπουργία το περασμένο καλοκαίρι, μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, ως απόρροια του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία της είδησης και εν όψει του έκτακτου διαγγέλματος της Μέι, η στερλίνα καταγράφει πτώση. Αυτή την ώρα, κινείται πτωτικά κατά 0,3%, εξαλείφοντας όλα τα αρχικά κέρδη, τα οποία είχαν οδηγήσει το βρετανικό νόμισμα σε υψηλό οκτώ εβδομάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider