Δεκαέξι τραυματίες από τις φλόγες στον ουρανοξύστη του Ντουμπάι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεκαέξι τραυματίες από τις φλόγες στον ουρανοξύστη του Ντουμπάι

Τον τραυματισμό 16 ανθρώπων και την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το βράδυ στο πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι «The Address Downtown» που βρίσκεται σε ουρανοξύστη 63 ορόφων σε κοντινή μάλιστα απόσταση από το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, Μπουτζ Χαλίφα.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή τους, μάλιστα, από ανακοπή καρδιάς ενώ οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Την ώρα του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, κάτι που συνέβη κανονικά παρά τον πανικό που επικρατούσε σχεδόν παραδίπλα.

Χαρακτηριστικό του πανικού αυτού είναι και το γεγονός ότι ένας φωτογράφος κρεμάστηκε χρησιμοποιώντας σχοινί από τον 48ο όροφο του φλεγόμενου ουρανοξύστη και παρέμεινε να αιωρείται στο κενό για τουλάχιστον μισή ώρα, προκειμένου να γλιτώσει από τις φλόγες.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, βρισκόταν με έναν φίλο σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου, σε τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται από το προσωπικό, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες -για λογαριασμό της εφημερίδας που εργάζεται- από το σόου των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς που ήταν έτοιμο να ξεκινήσει.

Ωστόσο ξαφνικά ο φίλος του φώναξε πως «έχει ξεσπάσει φωτιά» και έτρεξε προς την πλησιέστερη έξοδο, ενώ ο φωτογράφος έβλεπε «τον καπνό να προσεγγίζει το μπαλκόνι».

Από τη στιγμή που δε μπορούσε να γνωρίζει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση εντός του κτιρίου και υπό το φόβο ότι θα πέθαινε από τις αναθυμιάσεις, συνειδητοποίησε όπως είπε ότι η μόνη επιλογή που είχε για να επιβιώσει ήταν να κρεμαστεί από το μπαλκόνι και να περιμένει για βοήθεια.

«Είδα ένα ανθεκτικό σκοινί», το οποίο ήταν δεμένο στην εξωτερική πλευρά της ειδικής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των τζαμιών στα παράθυρα του ξενοδοχείου, εξήγησε εκτιμώντας ότι το σκοινί τον έσωσε.

Τριάντα και πλέον λεπτά αργότερα, τον διάσωσαν οι άνδρες μιας ομάδας της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που κατάφερε να ανέβει στον 48ο όροφο, δίχως να έχει πάθει το παραμικρό.

Τελικά, οι πυροσβέστες έχουν σβήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος τη φωτιά που ξέσπασε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider