Δεν βρίσκει αγοραστή η «Χώρα του Ποτέ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν βρίσκει αγοραστή η «Χώρα του Ποτέ»

Σε αναζήτηση αγοραστή, έναντι 100 εκατ. δολαρίων, βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο «Η Χώρα του Ποτέ» ή αλλιώς Neverland, του Michael Jackson, το εντυπωσιακό ράντσο που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ο θρυλικός αμερικανός τραγουδιστής.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται πλέον η οικία, επέτρεψε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και τον Joe Fryer να επισκεφτούν την περίφημη Neverland ώστε να την παρουσιάσουν στους επίδοξους αγοραστές της.

Το επίσημο πλέον όνομα του ράντζου, έκτασης 2.700 στρεμμάτων είναι Sycamore Valley Ranch και δυστυχώς δεν είναι το μόνο που έχει αλλάξει στο αγαπημένο σπίτι του ποπ σταρ.

«Το όραμα του Michael ήταν το ράντζο να ξαναπάρει την φυσική του μορφή και γι' αυτό προχώρησε στην πώλησή του. Έτσι κι εμείς ακολουθούμε το αρχικό του όραμα», δήλωσε ο Kyle Forsyth της Colony Capital στον Frey.

Ο Jackson αγόρασε το ράντζο το 1987 έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων και το μετέτρεψε ως άλλος Peter Pan σε ένα λούνα παρκ με κεντρικό άξονα μία βίλα 12.000 τετραγωνικών με έξι κρεβατοκάμαρες και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

Το 2005, το ράντζο βρέθηκε στο επίκεντρο των κατηγοριών που δέχτηκε ο τραγουδιστής για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ο οποίος ύστερα από μακροχρόνιες δίκες αθωώθηκε.Το 2008, όταν ο τραγουδιστής αντιμετώπισε έντονα οικονομικά προβλήματα πούλησε την περιβόητη Neverland στην εταιρεία Colony Capital, έναντι 23 εκατ. δολαρίων.

Η επενδυτική εταιρεία διέθεσε ακόμη περισσότερα κεφάλαια για να ανακαινίσει το ράντσο πριν του χαρίσει το νέο του όνομα. Το Ράντσο της Κοιλάδας των Συκομουριών, που σημαίνει το όνομά του, καλύπτει μία έκταση 2.700 στρεμμάτων και στο παρελθόν διέθετε ό,τι μπορούσε να χωρέσει η φαντασία… του Michael Jackson.

Βέβαια, η έκταση συνεχίζει να είναι παραμυθένια… Υπάρχουν ακόμη λίμνες με κύκνους, σιντριβάνια, χάλκινα αγάλματα παιδιών, πισίνες, ακόμη και ράγες τρένου που καταλήγουν σε ένα μικρό γραφικό σταθμό. Και για τους λάτρεις της Elizabeth Taylor, στον κήπο υπάρχει ακόμη και το καροτσάκι των παγωτών που είχε κάνει δώρο η ηθοποιός στον πολύ καλό της φίλο, Jackson.

Όσον αφορά τους θαυμαστές του Τζάκο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Neverland δεν πρόκειται να γίνει η επόμενη… Graceland. Οι πωλητές του ράντσου θέτουν έναν σαφή όρο: ο επόμενος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μετατρέψει τη Χώρα του Ποτέ σε μουσείο για το είδωλο της ποπ.

Δεν βρίσκει αγοραστή η «Χώρα του Ποτέ»
Δεν βρίσκει αγοραστή η «Χώρα του Ποτέ»
Δεν βρίσκει αγοραστή η «Χώρα του Ποτέ»
Δεν βρίσκει αγοραστή η «Χώρα του Ποτέ»
Δεν βρίσκει αγοραστή η «Χώρα του Ποτέ»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider