Δεύτερη ευκαιρία στην εταιρεία που έκανε τnν γκάφα στα Όσκαρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ευκαιρία στην εταιρεία που έκανε τnν γκάφα στα Όσκαρ

Και ο νικητής είναι... η PricewaterhouseCoopers! Η εταιρεία που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ύστερα από 6ωρη σύσκεψη, το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας αποφάσισε να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στην εταιρεία που καταμετρά τα ψηφοδέλτια των Όσκαρ και δίνει τους φακέλους στους παρουσιαστές εδώ και 83 χρόνια. Όχι όμως χωρίς τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξανασυμβεί ανάλογο φιάσκο όπως εκείνο με την ανακοίνωση λάθος ταινίας («La La Land» αντί για «Moonlight») στο σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς.

Ποια είναι τα μέτρα αυτά; Καταρχάς οι δύο λογιστές της PwC που έκαναν το λάθος, Μπράιαν Κάλιναν και Μάρθα Ρούις δεν θα ξαναπεράσουν ούτε έξω από την αίθουσα της απονομής. Επιπλέον, ένας τρίτος λογιστής θα βρίσκεται στο control room μαζί με τους παραγωγούς της τελετής απονομής, ως έξτρα δικλείδα ασφαλείας. Τρίτον, απαγορεύεται αυστηρά στους νέους λογιστές η χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Και αυτό γιατί θεωρούν ότι ο Κάλιναν, που έδωσε τον λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι, ήταν απορροφημένος από τα συνεχή posts του στα social media την ώρα της τελετής.

Πάντως, στην απόφαση της Ακαδημίας να μη διακόψει τη συνεργασία με την PwC έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Η ελεγκτική εταιρεία εκτός από το να καταμετρά τα ψηφοδέλτια διατηρεί τα οικονομικά αρχεία της Ακαδημίας, εκπληρώνει τις φορολογικές της υποχρεώσεις και επιβλέπει τις εκλογές της.

Πρόκειται για έναν κολοσσό στο χώρο της παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων και ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών, με 743 γραφεία σε 157 χώρες και 223.000 εργαζόμενους. Μαζί με τις KPMG, Ernst & Young και Deloitte αποτελούν τις big four των ελεγκτικών εταιρειών. To 2016 είχε έσοδα 35,9 δισ. δολαρίων και παρέχει υπηρεσίες σε 422 από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ στη λίστα του περιοδικού Fortune. Στη χώρα μας διατηρεί γραφεία στην Αθήνα (Χαλάνδρι) και τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider