Πώς θα γίνουν εσωτερικό βρετανικό δίκαιο οι νόμοι της ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα γίνουν εσωτερικό βρετανικό δίκαιο οι νόμοι της ΕΕ

Tα σχέδιά της για τη μετατροπή των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εσωτερικό δίκαιο θα παρουσιάσει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, φιλοδοξώντας να δώσει σε «επιχειρήσεις, εργαζόμενους, και καταναλωτές τη βεβαιότητα που χρειάζονται» μία ημέρα μετά την έναρξης της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε..

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βρετανική κυβέρνηση θα εκδόσει ένα έγγραφο που θα περιγράφει τις προτάσεις της για μελλοντικούς νόμους. Όπως είπε ο υπουργός υπεύθυνος για την αποχώρηση της Βρετανίας (Brexit) Ντέιβιντ Ντέιβις, το έγγραφο θα σκιαγραφεί το νομικό πλαίσιο ώστε να μπορούν οι εταιρείες να προχωρήσουν σε μελλοντικούς σχεδιασμούς.

«Στην καρδιά της απόφασης του δημοψηφίσματος βρισκόταν η εθνική κυριαρχία. Ένα ισχυρό, ανεξάρτητο κράτος χρειάζεται να ελέγχει τους δικούς του νόμους. Αυτή η διαδικασία ξεκινά άμεσα» είπε ο Ντέιβις σε δήλωσή του. «Μετατρέποντας τους νόμους της Ε.Ε. σε βρετανικούς νόμους (...) σημαίνει ότι καθώς αναζητούμε μια ολοκληρωμένη, νέα, οικονομική εταιρική σχέση με την Ε.Ε., οι σύμμαχοί μας θα κατανοήσουν ότι ξεκινούμε από μια θέση όπου έχουμε τα ίδια πρότυπα και τους ίδιους κανονισμούς» πρόσθεσε.

Εταιρείες δηλώνουν αδυναμία να προχωρήσουν σε μελλοντικούς σχεδιασμούς, καθώς η αβεβαιότητα λόγω Brexit, τις αναγκάζει να «παγώσουν» τα επενδυτικά τους σχέδια. Η κυβέρνηση της Μέι ελπίζει ότι με τη μετατροπή των νόμων της Ε.Ε. σε βρετανικό δίκαιο θα κατευνάσει τις ανησυχίες αυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider