Ισραήλ: Αστυνομικοί σκότωσαν μια Παλαιστίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Αστυνομικοί σκότωσαν μια Παλαιστίνα

Ισραηλινοί χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν μια Παλαιστίνια η οποία φέρεται να τους επιτέθηκε με ένα ψαλίδι έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ νωρίτερα σήμερα, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το επεισόδιο έγινε στην Πύλη της Δαμασκού, μια αυστηρά φρουρούμενη είσοδο στην Παλιά Πόλη, όπου έχουν σημειωθεί παρόμοια συμβάντα στο παρελθόν.

«Η αστυνομία αντέδρασε σε μια κατάσταση στην οποία απειλείτο η ζωή μελών της και η τρομοκράτισσα έπεσε νεκρή από σφαίρες επιτόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Νωρίτερα, η Λούμπα Σάμρι, άλλη μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, είχε δηλώσει πως μια 49χρονη πλησίασε μια ομάδα συγκεντρωμένων αστυνομικών, «έβγαλε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να τους μαχαιρώσει».

Αργότερα όμως ο Ρόζενφελντ είπε πως η γυναίκα είχε στην κατοχή της ένα ψαλίδι, και στιγμιότυπα ενός αστυνομικού βίντεο εικονίζουν μια γυναίκα πίσω από κάγκελα της αστυνομίας να κραδαίνει ένα αιχμηρό αντικείμενο προς αστυνομικούς κι ένα ψαλίδι στο έδαφος.

Σύμφωνα με τη Σάμρι, η γυναίκα ήταν κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ, όπως και τη γειτονική Δυτική Όχθη, στον πόλεμο του 1967.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, η γυναίκα, η Σιχάμ Νιμρ, 49 ετών, κατοικούσε στον καταυλισμό προσφύγων Σουάφατ στην κατεχόμενη και προσαρτημένη στο Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Παλαιστινιακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι επρόκειτο για τη μητέρα του Μουστάφα Νιμρ, ενός 27χρονου που σκοτώθηκε από πυρά ανδρών της ισραηλινής αστυνομίας στον Σουάφατ.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ έχουν μετατραπεί από την 1η Οκτωβρίου 2015 σε θέατρο ενός κύματος βιαιοτήτων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 258 Παλαιστίνιους, 40 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς τουρίστες, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ωστόσο τα επεισόδια έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Ναντάβ Αργκαμάν, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ –της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ– προειδοποίησε προχθές Δευτέρα ότι η «σχετική ηρεμία» στην Δυτική Όχθη είναι «απατηλή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider