Έκρηξη Ερντογάν κατά των Ευρωπαίων ηγετών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκρηξη Ερντογάν κατά των Ευρωπαίων ηγετών

Νέα επίθεση κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή, αυτή τη φορά, η επίσκεψη των ηγετών της ΕΕ στον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, επ' ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης.

«Τι δουλειά έχετε να μαζευτείτε γύρω από τον Πάπα; Από πότε το Βατικανό είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Ένωση των Σταυροφόρων έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο! Δεν κάνετε μέλος της Ε.Ε. την Τουρκία γιατί είναι ισλαμικό κράτος», είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε: «Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν! Οι απειλές τους δεν μας επηρεάζουν. Ο δρόμος μας είναι το μονοπάτι των προγόνων μας».

Ο Ερντογάν πάντως συνέχισε: «Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται. Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν επιρρίπτετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα», είπε.

Επίσης, επιτέθηκε και στην Ελβετία. Μετά τη διαδήλωση Κούρδων στη Βέρνη και τα πανό που έδειχναν ένα πιστόλι να τον σημαδεύει στον κρόταφο, ο πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε πως «θα θερίσετε αυτά που σπείρατε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider