Λεπέν: Οι πολίτες δεν θέλουν πλέον την ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεπέν: Οι πολίτες δεν θέλουν πλέον την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον, δήλωσε σήμερα η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε προεκλογική της συγκέντρωση, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα αντικατασταθεί από την «Ευρώπη των λαών».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον» υπογράμμισε η Λεπέν προκαλώντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

«Θα αλλάξουμε με στόχο μια άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που επλήγη από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της (και θα εξελιχθεί) στην Ευρώπη των λαών και των… εθνών».

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επιχείρησε εξάλλου να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους σχετικά με τα σχέδιά της να εγκαταλείψει η Γαλλία την ευρωζώνη, επισημαίνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien και δημοσιεύτηκε σήμερα ότι η έξοδος από τη νομισματική ένωση «δεν θα προκαλέσει χάος».

Εντούτοις, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider