Συνέλαβαν 11 άτομα που έσφαξαν πρόβατο στην πύλη του Άουσβιτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέλαβαν 11 άτομα που έσφαξαν πρόβατο στην πύλη του Άουσβιτς

Διώξεις κατά έντεκα ατόμων που έσφαξαν ένα πρόβατο και μετά αλυσοδέθηκαν γυμνοί μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς άσκησαν οι δικαστικές αρχές της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομάδα των έντεκα ατόμων κινηματογράφησε την ενέργεια αυτή, χρησιμοποιώντας ένα τηλεκατευθυνόμενο drone.

Οι επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικιών από 20 έως 27 ετών, κρέμασαν επίσης ένα λευκό πανό όπου με κόκκινα γράμματα αναγραφόταν η λέξη «αγάπη» στην είσοδο της πύλης, κάτω από την διαβόητη επιγραφή «Arbeit macht frei» (Η δουλειά απελευθερώνει).

Οι φρουροί του μουσείου επενέβησαν και τα άτομα συνελήφθησαν.

Αρκετοί εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι το Σάββατο αφού τους ασκήθηκαν διώξεις για «βεβήλωση», όπως τόνισε ο Μάριους Σλόμκα, εισαγγελέας στην πόλη Οσβιέτσιμ, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Ο άνδρας που έσφαξε το πρόβατο επίσης κατηγορείται για βάναυση μεταχείριση ζώου και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη, όπως ανέφερε ο Σλόμκα.

Η ομάδα αποτελείτο από έξι Πολωνούς, τέσσερις Λευκορώσους και έναν Γερμανό. Στις εισαγγελικές αρχές χαρακτήρισαν την ενέργεια τους ως ένα «μανιφέστο για ειρήνη στον κόσμο»

«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα, ούτε ότι έχουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική προσχώρηση», συμπλήρωσε ο Σλόμκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider