Εκατόμβη αμάχων στη Μοσούλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκατόμβη αμάχων στη Μοσούλη

Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μοσούλη από διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές, όπως ανέφεραν χθες Ιρακινοί αξιωματούχοι στο BBC.

Σύμφωνα με τους ίδιους, υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, καθώς δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον 50 πτώματα.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε την αεροπορική επιδρομή και ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνες.

Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν την ιρακινή πόλη, υπό το φόβο τόσο των αεροπορικών βομβαρδισμών όσο και των μαχών ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τον ιρακινό στρατό.

Κάτοικοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό κράτος χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες και αναγκάζει τους νέους να πολεμούν για λογαριασμό των τζιχαντιστών.

Ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, Οσάμα αλ Νουτζαίφι έκανε λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στην πόλη και για υπερβολική χρήση πυροβόλων όπλων.

Κάλεσμα να προστατευθούν οι άμαχοι απηύθυνε η συντονίστρια του ΟΗΕ στο Ιράκ, Λιζ Γκράντε. Είνα χαρακτηριστικό ότι οι ιρακινές αρχές εκτιμούν ότι από τη Μοσούλη έχουν φύγει τουλάχιστον 200.000 πολίτες, ενώ ο ΟΗΕ εκτιμά ότι στην παλιά πόλη της Μοσούλης βρίσκονται εγκλωβισμένοι 400.000 κάτοικοι, ενώ παραμένουν και 2.000 τζιχαντιστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider