Γερμανική τράπεζα μετέφερε κατά λάθος... 5 δισ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανική τράπεζα μετέφερε κατά λάθος... 5 δισ. ευρώ

Σε δεύτερο μνημειώδες σφάλμα φαίνεται πως έπεσε η κρατική γερμανική τράπεζα KfW η οποία μετέφερε περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε τέσσερις άλλες τράπεζες κατά λάθος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η KfW είχε γίνει γνωστή μερικά χρόνια νωρίτερα όταν μετέφερε και πάλι κατά λάθος εκατομμύρια ευρώ στη Lehman Brothers την ημέρα που η τελευταία έκανε αίτηση πτώχευσης. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2008 η KfW είχε λανθασμένα μεταφέρει πάνω από 300 εκατ. ευρώ στη Lehman Brothers. Η μεταφορά αυτού του ποσού είχε αναχθεί σε πολιτικό σκάνδαλο τότε στη Γερμανία, με τη Bild να χαρακτηρίζει την KfW «την πιο ανόητη τράπεζα της Γερμανίας».

Εννέα χρόνια αργότερα η ίδια τράπεζα έκανε δεύτερη φορά λάθος μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος το οποίο επανέλαβε ορισμένες πληρωμές πολλές φορές. Το συνολικό ποσό που μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πηγές, ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.

«Η KfW εντόπισε το τεχνικό λάθος γρήγορα και σταμάτησε την εσφαλμένη διαδικασία. Στη συνέχεια ανέλυσε τα δεδομένα ώστε να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος», διευκρινίζει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της και προσθέτει πως «το σφάλμα εντοπίστηκε έγκαιρα και τα ποσά ανακτήθηκαν».

Τέτοιου είδους τεχνολογικές ελλείψεις εντείνουν την ανησυχία τόσο των τραπεζών όσο και των καταναλωτών αφού εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από επιθέσεις χάκερς. Τον Ιανουάριο, η Lloyds έπεσε θύμα χάκερς μη μπορώντας να εξυπηρετήσει ηλεκτρονικά τους πελάτες της.

Τον προηγούμενο χρόνο μάλιστα, άλλες οκτώ τράπεζες έγιναν στόχος των «Anonymous» μεταξύ αυτών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider