Ποιός είναι ο γηραιότερος κροίσος του κόσμου;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιός είναι ο γηραιότερος κροίσος του κόσμου;

Μετά τον πρόσφατο θάνατο του Ντέιβιντ Ροκφέλερ (φωτογραφία επάνω) σε ηλικία 101 ετών, ο γηραιότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο είναι πλέον ο 98χρονος Τσανγκ Γιουν Τσανγκ, με περιουσία 1,79 δισ. δολάρια. Ο εφοπλιστής από τη Σιγκαπούρη άρχισε να ασχολείται με τα ναυτιλιακά το 1949 και το 1967 ίδρυσε τη δική του εταιρεία, την Pacific International Lines. Ξεκίνησε με 10 επενδυτές και δύο πρώην ολλανδικά πλοία που ταξίδευαν στη Τζακάρτα και τη Μπανγκόκ. Μέσα σε μια δεκαετία είχε έναν στόλο με περισσότερα από 60 πλοία που ταξίδευαν στην Κίνα, τον Περσικό Κόλπο και την Ανατολική Αφρική.

Σήμερα η PΙL διαχειρίζεται 150 πλοία και το 2015 είχε έσοδα 3,7 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes. Ταξιδεύει σε 100 χώρες και απασχολεί 18.000 εργαζόμενους. Η θυγατρική της, Sigamas Holdings, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κοντέινερ παγκοσμίως. Ο Τσανγκ (φωτογραφία επάνω) παραμένει πρόεδρος της PΙL και αποσύρθηκε από τη Sigamas το 2013 όταν ο γιος του ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Λίγους μήνες μικρότερος από τον Τσανγκ είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Χένρι Χίλμαν, επίσης 98 ετών. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1946 από την οικογενειακή επιχείρηση Pittsburgh Coke & Chemical. Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1959 εξαγόρασε τα μερίδια των συγγενών του, πούλησε την εταιρεία και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των ακινήτων και των επενδύσεων υψηλού ρίσκου. Το Forbes εκτιμά την περιουσία του στα 2,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider