Star Wars: Σε χρόνο-ρεκόρ κατακτά το 1 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Star Wars: Σε χρόνο-ρεκόρ κατακτά το 1 δισ. δολάρια

Το 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να φτάσουν οι εισπράξεις της νέας ταινίας «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» την Κυριακή, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.

Η νέα ταινία του sequel προβλήθηκε πρώτη φορά στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 18 Δεκεμβρίου και την ημέρα των Χριστουγέννων είχε ήδη κόψει εισιτήρια 890,3 εκατ. δολαρίων στις παγκόσμιες κινηματογραφικές αίθουσες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Walt Disney Co. το Σάββατο.

Μαζί με τις εισπράξεις της Κυριακής, το νέο Star Wars εκτιμάται ότι θα αγγίξει το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων, κλέβοντας την πρωτιά από το «Jurassic World» που κατέκτησε τον «θρόνο» των εισπράξεων μέσα σε 13 ημέρες.

Η Disney, η οποία εξαγόρασε τα δικαιώματα της σειράς Star Wars μαζί με τη Lucasfilm το 2012, έναντι 4 δισ. δολαρίων, σκοπεύει να γυρίσει πέντε ακόμη ταινίες του θρυλικού sequel.

Η επιτυχία του νέου Star Wars είναι «σπουδαιότερη από σπουδαία», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, στην τηλεόραση του Bloomberg. «Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider