Στο σφυρί βγαίνει ο πρώτος υπολογιστής της Apple (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο σφυρί βγαίνει ο πρώτος υπολογιστής της Apple (vid)

Το Άγιο Δισκοπότηρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας πλήρως λειτουργικός Apple Ι του 1976 θα βγει σε δημοπρασία στις 20 Μαΐου από τον γερμανικό οίκο Brecker.

Πρόκειται για ένα από τα μόλις οκτώ λειτουργικά μοντέλα που έχουν απομείνει στον κόσμο και συνοδεύεται από πληκτρολόγιο, οθόνη, κασετόφωνο, εγχειρίδιο οδηγιών και απόδειξη αγοράς. Ο Στιβ Βόσνιακ είχε σχεδιάσει τον υπολογιστή για προσωπική του χρήση, αλλά ο Στιβ Τζομπς είχε την ιδέα να τον πουλήσουν και ο Apple Ι έγινε το πρώτο προϊόν της Apple τον Απρίλιο του 1976. Κατασκευάστηκαν 200 μονάδες και πωλήθηκαν οι 175, στην τιμή των 666,66 δολαρίων – δίνοντας τροφή μέχρι σήμερα σε αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας. Η παραγωγή του διακόπηκε τον Μάρτιο του 1977, όταν αντικαταστάθηκε από τον Apple II.

Ένα μοντέλο σε παρόμοια κατάσταση πωλήθηκε το 2013 έναντι 671.400 δολαρίων. Ο πωλητής του, μάλιστα, είχε σταθεί πολύ τυχερός. Είχε αγοράσει έναν χαλασμένο Apple I με 40.000 δολάρια, τον έφτιαξε, ζήτησε και πήρε την υπογραφή του Βόσνιακ και αμείφθηκε πολύ καλά για τον κόπο του. Δείτε από κοντά το μοντέλο που θα δημοπρατηθεί στις 20 Μαΐου στο παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider