Στενότερη σύμπραξη της Ευρώπης ζητούν Κρίστιαν Κερν και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στενότερη σύμπραξη της Ευρώπης ζητούν Κρίστιαν Κερν και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Να υπάρχει στενότερη ευρωπαϊκή σύμπραξη ενόψει των εθνικιστικών τάσεων στην Ευρώπη, της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και του «δύσκολου» εταίρου Ρωσία, ζήτησαν ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τις συνομιλίες τους, το μεσημέρι, στη Βιέννη.

Παραπέμποντας στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να αποδυναμώσει την Ευρώπη, και στις παρόμοιες τάσεις «των ανατολικών γειτόνων», ο Αυστριακός καγκελάριος ζήτησε «μία φάση συνοχής» στην Ευρώπη.

«Αποτελεί μέλημα των καιρών να φροντίσουμε ώστε τα συμφέροντα της Ευρώπης να εκπροσωπούνται με συνέπεια και δυναμική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Κερν, ο οποίος θέλει σε μία «πανευρωπαική συζήτηση» να συμπεριληφθούν κυρίως ζητήματα όπως του «ντάμπινγκ» σε μισθούς και κοινωνικές παροχές, αλλά και φορολογικής απάτης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε στις δηλώσεις του την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μία κοινή εξωτερική πολιτική και μία κοινή πολιτική στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, ενώ υπογράμμισε πως από μία Εσωτερική Αγορά πρέπει να υπάρξει «επιτέλους» μία εξέλιξη σε ένα σύστημα κοινωνικής οικονομίας της αγοράς στην Ευρώπη.

Κατά την άποψή του, ούτε η ίδια η Γερμανία με τον μεγάλο πληθυσμό της δεν θα έχει μόνη της πλέον μία φωνή που να ακούγεται. «Μελλοντικές γενεές θα μας αναθεματίζουν, εάν υπάρξει μία οπισθοδρόμηση στην εθνοκρατικότητα» επισήμανε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος ανέλαβε μόλις πρόσφατα τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών, διαδεχόμενος τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ που εξελέγη από την Ομοσπονδιακή Βουλή μελλοντικός ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider