ΗΠΑ: «Ιστορική» αύξηση στον αμυντικό προϋπολογισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Ιστορική» αύξηση στον αμυντικό προϋπολογισμό

Κατά 54 δισ. δολάρια (ή κατά 9%) επιθυμεί η αμερικανική κυβέρνηση να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, καθώς και ταυτόχρονα να μειώσει τη βοήθεια σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, σε όλα τα υπουργεία, εκτός από εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα μειωθεί ο προϋπολογισμός ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μια «σημαντική μείωση» στη διεθνή βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε μια «ιστορική αύξηση» του αμυντικού προϋπολογισμού. Ο επόμενος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, οι βασικές προτεραιότητες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, «θα τηρεί την υπόσχεσή μου να προστατεύσω τους Αμερικανούς», είπε ο πρόεδρος μιλώντας σε συνάντηση με κυβερνήτες Πολιτειών στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί μεταξύ άλλων να «αναδιοργανώσει» τον στρατό αυξάνοντας τα διαθέσιμα μέσα του.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επωφελούμενος από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχε μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Σήμερα ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider