Το ζευγάρωμα των panda «ανέβασε» το χρηματιστήριο του Τόκιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ζευγάρωμα των panda «ανέβασε» το χρηματιστήριο του Τόκιο

Αγαλλίαση στον ζωολογικό κήπο του Τόκιο: τα δύο γιγαντιαία panda επιτέλους ζευγάρωσαν σήμερα, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μια είδηση που χαροποίησε ακόμη και τους επενδυτές ενός γειτονικού κινεζικού εστιατορίου.

Τις τελευταίες ημέρες η Σιν Σιν και ο Ρι Ρι, 11 ετών και τα δύο, είχαν απομακρυνθεί από τα βλέμματα των επισκεπτών καθώς οι υπεύθυνοι του κήπου διαπίστωσαν ότι ήταν ευνοϊκή η περίοδος για να ζευγαρώσουν και ήθελαν να τους χαρίσουν λίγες στιγμές απομόνωσης.

Σήμερα, τα ντροπαλά panda, που είναι γνωστά για την "αδεξιότητά" τους στον έρωτα, άρχισαν να... φλερτάρουν. "Τα αφήσαμε μαζί στις 08.06 και παρατηρήσαμε ότι ζευγάρωσαν για 52 δευτερόλεπτα στις 08.48" ανέφερε ο ζωολογικός κήπος στην ανακοίνωσή του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα δύο ζώα χωρίστηκαν και πάλι. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα γιγαντιαία panda αγαπούν τη μοναχική ζωή και αν έμεναν μαζί "μπορεί να καβγάδιζαν και να τραυματίζονταν".

Έστω και αν κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό, το ζευγάρωμά τους αναπτέρωσε τις ελπίδες για τη γέννηση ενός μωρού panda. Η Σιν Σιν έφτασε στο Τόκιο από την Κίνα το 2011 και το 2012 γέννησε ένα αρκουδάκι που όμως πέθανε από πνευμονία έξι ημέρες αργότερα. Το 2013 υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν ξανά έγκυος, αλλά αποδείχθηκε λανθασμένος συναγερμός.

Ακόμη και το Χρηματιστήριο του Τόκιο ανταποκρίθηκε στο μεγάλο γεγονός: η μετοχή της αλυσίδας των κινέζικων εστιατορίων Totenko κατέγραψε άνοδο 10% μετά την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου και τελικά έκλεισε με κέρδη +2,90%.

Σήμερα, εκτός από τους ζωολογικούς κήπους, εκτιμάται ότι στη φύση ζουν ελεύθερα μόνο 2.000 γιγαντιαία panda, όλα τους σε τρεις επαρχίες της κεντρικής και νότιας Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider