H Uber διχάζει ταξιτζήδες και Νέα Δημοκρατία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Uber διχάζει ταξιτζήδες και Νέα Δημοκρατία

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΑΤΑ προκάλεσε οι δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες προέτρεπαν συναδέλφους τους να εγγραφούν στο σύστημα της Uber.
Αποτέλεσμα ήταν η αιφνίδια κινητοποίησή των οδηγών ταξί του ΣΑΤΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θύμιο Λυμπερόπουλο, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι οδηγοί ζήτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να τους δεχτεί και αποχώρησαν, επιφυλασσόμενοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, εις ένδειξην διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μάλιστα, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε πρωινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την μέχρι και μια προμήθεια από την εταιρεία.

«Η εμμονή νέων στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή Uber δημιουργεί ερωτήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, συμπληρώνοντας πως «στη ΝΔ είναι αφελείς ή τα άρπαξαν».

Τέλος τόνισε πως οι οδηγοί ταξί ζουν με ένα μικρό μεροκάματο πείνας και δεν θα επιτρέψει –όπως είπε-σε κάποια καλόπαιδα του νεοφιλελυθερισμού να εφαρμόσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Να σημειώσουμε βέβαια πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύνδεσμος εναντιώνεται στην Uber. Ήδη από όταν ανακοινώθηκε η επέκταση της Αμερικανικής εταιρείας στην Αθήνα

μετατράπηκε στον Νο 1 εχθρό των αυτοκινητιστών ... μεγαλύτερο κι από την απελευθέρωση του κλάδου τους.

Με την ανακοίνωση των σχεδίων επέκτασης στην ελληνική αγορά της αμερικανικής start up που προσφέρει μισθωμένες υπηρεσίες μετακίνησης, μέσω smartphone, το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) είχε εκδώσει «μανιφέστο» με το οποίο καλούσε τους «Έλληνες ταξιτζήδες» να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Η τακτική της uber και κάθε παρόμοιας με την uber εταιρείας, είναι πλέον γνωστή – πρώτα χρησιμοποιεί τα ταξί ως δόλωμα για να εισέλθει νόμιμα σε μια αγορά και μετά χρησιμοποιεί οποιοδήποτε ΙΧ αυτοκίνητο» αναφέρεται σχετικά.

«Κανείς ταξιτζής μη γίνει συνεργάτης της uber, κανείς ταξιτζής μην γίνει δούρειος ίππος για τα σχέδια της εταιρίας που έχει στοχοποιήσει το μεταφορικό έργο των ταξί σε όλο τον κόσμο» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ήδη από την Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο και μέσω της υπηρεσίας Uber X, που τρέχει από smartphone ή tablet, δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς να μετατρέπουν το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό τους σε ταξί ή ενοικιαζόμενο. Έτσι ο συνεργαζόμενος με την εταιρεία οδηγός που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο όπου είναι ο πελάτης λαμβάνει αυτόματα μια ειδοποίηση και μετατρέπεται σε οδηγό ταξί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider