Κομισιόν: Προειδοποιήσεις στην Τουρκία για τη βίζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Προειδοποιήσεις στην Τουρκία για τη βίζα

Προειδοποιήσεις προς την Τουρκία ότι δεν έχει προχωρήσει επαρκώς στις αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους της μεταναστευτικής συμφωνίας για την ελεύθερη μετακίνηση των Τούρκων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτατο ευρωπαϊκό αξιωματούχο της Επιτροπής.

Η περίφημη συμφωνία, η οποία υπεγράφη τον Μάρτιο του 2016, δεσμεύει την Τουρκία να εμποδίζει τους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής και τους Ασιάτες να μετακινούνται από την επικράτειά της στις χώρες της ΕΕ, με οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα και ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς βίζα, για τους πολίτες της.

Η Τουρκία είχε καταγράψει πρόοδο στον έλεγχο των συνόρων, αλλά, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Κομισιόν που θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα, καθυστερεί τις ανανεώσεις της αντιτρομοκρατικής νομοθέτησης, τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τη δικαστική συνεργασία.

Μεγάλο ρόλο στο συμπέρασμα της νέας έκθεσης έπαιξε και η κακή έκβαση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χθες πως η Άγκυρα αναμένει το συντομότερο δυνατό η ΕΕ να προχωρήσει τις διαδικασίες για το θέμα της βίζας, αλλά η απάντηση που δόθηκε από τις Βρυξέλλες ήταν ότι η δήλωση αυτή ήταν εκτός πραγματικότητας, καθ' ότι η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί με τις προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider