Putin: Αποτρέψαμε 30 τρομοκρατικά χτυπήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Putin: Αποτρέψαμε 30 τρομοκρατικά χτυπήματα

Σε νέα κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησε το Σάββατο ο Vladimir Putin, αποκαλύπτοντας ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του απέτρεψαν 30 τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015, «ξεσκεπάζοντας» παράλληλα 320 ξένους κατασκόπους.

Στη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την «Ημέρα των Στελεχών των Υπηρεσιών Ασφαλείας», ο Ρώσος πρόεδρος εγκωμίασε τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας. «Βλέπουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες ενός συγκεκριμένου αριθμού χωρών έχουν εντατικοποιήσει (…) την εργασία τους στη Ρωσία» προσέθεσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Συνεργαζόμαστε με όλους, από Obama έως Assad

Ανοικτός σε συνεργασία με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος, εξηγώντας πως η Μόσχα μπορεί εύκολα να συνεργαστεί τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τον Σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad.

«Όσον αφορά τη συριακή κρίση, το βρίσκουμε εύκολο να συνεργαστούμε τόσο με τον πρόεδρο Assad όσο και με την αμερικανική πλευρά. Έχω μιλήσει πρόσφατα για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο Obama και με τους φίλους μας από τη Σαουδική Αραβία και από άλλα αραβικά έθνη», είπε ο Putin.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι δηλώσεις αυτές είναι από ένα ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί αύριο από τη ρωσική τηλεόραση.

Έτοιμοι να αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις στη Συρία

Σε διαφορετικές δηλώσεις του το Σάββατο, ο Putin διαμήνυσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο.

«Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων- τον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία- (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα» επισήμανε ο Πούτιν σε μια ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα επικοινωνίας.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. «Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider