Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει και τα «σαρώνει» όλα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει και τα «σαρώνει» όλα

Προπωλήσεις εισιτηρίων ύψους 100 εκατ. δολαρίων, trailer με εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές και οι φήμες για «καταιγισμό» βραβείων Oscar. Είναι μερικά από τα στοιχεία που δείχνουν πως η νέα ταινία του Star Wars θα αποτελέσει φαινόμενο για την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι αναλυτές αναμένουν πωλήσεις ύψους 229 εκατ. συνολικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του Force Awakens και περίπου 900 εκατ. δολάρια συνολικά. Περισσότερα και από το ρεκόρ έτους των 208,8 εκατ. που έκανε φέτος το Jurassic World καθώς και από το ρεκόρ του Avatar το 2009 που είχε κόψει εισιτήρια αξίας 706,5 εκατ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η νέα ταινία του Star Wars να καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων αξίας 2,79 δισ. που είχε κάνει το Avatar.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια ταινία του Star Wars αλλάζει τα δεδομένα στον κινηματογράφο. Από την προβολή της πρώτης ταινίας το 1977, που είχε προκαλέσει παγκόσμιο πανικό πωλήσεων εισιτηρίων και προϊόντων, το Star Wars έχει γίνει μοντέλο για την εμπορική αξιοποίηση της επιτυχίας.

Δημιούργησε το δικό του πιστό κοινό που αγόραζε για χρόνια προϊόντα της ταινίας όπως φωτόσπαθα, φιγούρες, κούπες καφέ με τους πρωταγωνιστές κ.ο.κ. Μέχρι τότε οι μεγάλου προϋπολογισμού ταινίες ήταν συνήθως ιστορικά δράματα όπως η «Κλεοπάτρα» και ο «Λόρενς της Αραβίας», που έκοβαν εισιτήρια αλλά υστερούσαν κατά πολύ στα άλλα έσοδα.

Το κοινό του Star Wars ξεπερνά ηλικίες και φύλο σύμφωνα με έρευνες στις οποίες συμμετείχαν σινεφίλ και δεν αποκλείεται να ξεσηκώσει και την ακαδημία κινηματογράφου. Οι bookies του Λονδίνου δίνουν μεγάλες πιθανότητες στο ενδεχόμενο το Star Wars: The Force Awakens να κερδίσει κάποιο Oscar ειδικά μετά από την θεαματικό καλό σκορ που έδωσε στην ταινία το Rottentomatoes.com, το οποίο συγκεντρώνει κριτικές ταινιών.

Η βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes διπλασίασε τις πιθανότητες του Force Awakens να κερδίσει Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο 33 προς 1 από 66 προς 1. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε μάλιστα πως οι πιθανότητες μπορεί να πέσουν και σε μονοψήφια επίπεδα καθώς η εταιρεία έχει διαπιστώσει αύξηση της τάξης του 700% υπέρ της ταινίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider