Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness

Το ρεκόρ Guiness είναι όπως ξέρουμε κάποιο αποδεδειγμένο επίτευγμα και συγκεντρώνει τους «άριστους» ή τους πιο ιδιαίτερους σε κάθε τομέα. Έχουμε κατά καιρούς δει ανθρώπους να κατασκευάζουν το μεγαλύτερο σπίτι στον κόσμο, αθλητές να σημειώνουν χρόνους ρεκόρ, άτομα με ιδιαίτερα χαρίσματα να αγγίζουν την «τέλεια» διαφορετικότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το ρεκόρ απαιτεί χρονοβόρες και επίπονες προσπάθειες και αποτελεί μια προειλημμένη απόφαση ή έναν στόχο ζωής. Υπάρχουν όμως και κάποια ρεκόρ που μπορεί να σημειώνονται τυχαία ή η αρχική ιδέα να μην συνδέεται με την έννοια του ρεκόρ. Ποιες είναι αυτές; Μα οι περιπτώσεις που συνδέονται με το χρήμα φυσικά…

Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας (2014), η πιο πλούσια γυναίκα είναι ένα μέλος της οικογένειας Walton, η οποία αποκομίζει κέρδη από τον όμιλο Walmart.Πρόκειται για την Christy Walton, της οποίας η περιουσία αποτιμάται στα 41,7 δισ. δολάρια και προηγείται στην κατάταξη της Liliane Bettencourt, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της L’Oreal. Όσο για τον πιο πλούσιο άνδρα, οι συστάσεις περιττεύουν. Ο Bill Gates κατείχε 51,9 δισ. δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου του 2015.

Η εταιρεία με το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων

Η εταιρεία με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στον εμπορικό κλάδο είναι η Walmart η οποία έκανε πωλήσεις 478,45 δισ. δολάρια το 2014. Ακολουθεί η Royal Dutch Shell η οποία έφθασε τα 451,4 δισ. δολάρια.

Η πιο ακριβή περιοχή για ενοικίαση/αγορά επαγγελματικών χώρων

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Cushman & Wakefield η πιο ακριβή περιοχή για ενοικίαση/αγορά χώρων στέγασης γραφείων είναι η το Λονδίνο, όπου το κόστος φθάνει τα 271,61 δολάρια το τμ ετησίως και ακολουθεί το Χόνγκ Κόνγκ με τιμή 183,32 δολάρια το τμ.Τρίτη έρχεται η Μόσχα με το κόστος να ανέρχεται στα 139,80 δολάρια το τμ.

Το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο brand

To πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο brand δεν είναι άλλο από το facebook. Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων, Interbrand’s, το 2014, 10 χρόνια μετά την ίδρυσή του, καταγράφει ανάπτυξη 86% και αποτιμάται σε 14 δισ. δολάρια.

Ο μεγαλύτερος μισθός στελέχους

Σύμφωνα με το CNN, ο Larry Ellison, CEO της εταιρείας λογισμικού Oracle είχε το 2014 ετήσιο μισθό 78,4 εκατ. δολάρια εκ των οποίων τα 1,5 δολάρια τα έπαιρνε σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές.

Η πιο ακριβή δημόσια ομιλία

Η πιο ακριβή δημόσια ομιλία ήταν αυτή του πολιτικού-κτηματομεσίτη Donald Trump όπου το 2006 και το 2007 λάμβανε 1,5 εκατ. δολάρια για μία ώρα ομιλίας σχετικά με το Real Estate. Ακολουθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Tony Blair ο οποίος κατά το διάστημα 2007-2009 έπαιρνε 600.000 δολάρια ανά ομιλία.

Η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη

Η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας καταγράφηκε στην Παραγουάη τα έτη 2012-2013 όπου σημείωσε άνοδο 14,2% και ακολουθεί το Βόρειο Σουδάν, το οποίο σημείωσε ανάπτυξη 13,1%.Αντίθετα, την μικρότερη οικονομική ανάπτυξη, την είχε η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπου το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε κατά 36%.

Ο επιχειρηματίας με τα μεγαλύτερα κέρδη

Ο επιχειρηματίας με τα μεγαλύτερα κέρδη είναι ο Κινέζος Jack Ma, ιδρυτής του ομίλου Alibaba, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου του 2015 ήταν ο πιο πλούσιος Ασιάτης με περιουσία η οποία ανέρχεται στα 35,4 δις. δολάρια.

Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness
Όταν το χρήμα κάνει ρεκόρ Guiness

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider