Άρωμα γυναίκας στη λίστα των... δισεκατομμυριούχων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άρωμα γυναίκας στη λίστα των... δισεκατομμυριούχων

Κατά την ταραγμένη δεκαετία του ’60, η αρχιέρεια του φεμινισμού, Simon de Beauvoir, έγραψε την βίβλο του φεμινιστικού κινήματος, το μυθιστόρημα το Δεύτερο Φύλο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες ανά τον κόσμο.

Σχεδόν 55 χρόνια αργότερα, τα ποσοστά επιτυχίας του αδύναμου έως πρότινος φύλου έρχονται όχι μόνο να αποτάξουν τον τίτλο της αδυναμίας αλλά και κατά πολλούς να αναζωπυρώσουν την μάχη μεταξύ ανδρών και γυναικών με έπαθλο πολλά δισεκατομμύρια. Ο λόγος για τα αποτελέσματα νέας έρευνας σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των γυναικών δισεκατομμυριούχων αυξάνεται εκθετικά.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελβετικής Τράπεζας UBS και της PricewaterhouseCoopers, «Το μεταβαλλόμενο πρόσωπο των δισεκατομμυριούχων», όλο και περισσότερες γυναικείες παρουσίες κατακτούν παγκοσμίως την επιχειρηματική σκηνή. Μάλιστα ο αριθμός των ζάμπλουτων γυναικών αυξάνεται κατά 6,6% ταχύτερα δηλαδή από τον αριθμό των ανδρών «συναδέλφων τους», οι οποίοι για την περίοδο 1995-2014 αυξήθηκαν κατά 5,5%

Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία των τελευταίων 20 χρόνων από 14 διαφορετικές παγκόσμιες αγορές παρόλο που οι περισσότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι, πάνω από το 80%, προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Ασία είναι η ήπειρος εκείνη που σημειώνει την μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των αυτοδημιούργητων θηλυκών δισεκατομμυριούχων.

Περισσότερο από το 50% των πάμπλουτων γυναικών της Ασίας έχουν ξεκινήσει από το μηδέν σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου είναι μόνο το 19% και την Ευρώπη όπου είναι το 7%.

Όπως αποδεικνύεται, εκτός από τον έλεγχο του πλούτου οι γυναίκες έχουν και μεγαλύτερη επιρροή κι επιτυχία στις οικογενειακές και φιλανθρωπικές επιχειρήσεις καθώς και στη διακυβέρνηση.

Κι όλο αυτά τη στιγμή που παρατηρείται μια γενικότερη μείωση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων. Μόνο το 44% όσων ήταν δισεκατομμυριούχοι το 1995 παραμένουν πλούσιοι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider