Παράνομα όπλα «κρυμμένα» στον κατάλογο της Amazon

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράνομα όπλα «κρυμμένα» στον κατάλογο της Amazon

Παράνομα και επικίνδυνα όπλα, όπως χειροβομβίδες, πυροβόλα και σιδηρογροθιές, μπορεί να αγοράσει κάποιος από το Amazon -πολλά από τα οποία διατίθενται «μεταμφιεσμένα» σε αθώα προϊόντα.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του Guardian, το κορυφαίο site διαδικτυακών πωλήσεων διαθέτει εδώ και πολύ καιρό στην αγορά 42 διαφορετικά παράνομα όπλα τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν εντός μόλις 48 ωρών.

Τα επικίνδυνα αυτά προϊόντα περιλαμβάνονται κανονικότατα στους εμπορικούς καταλόγους της εταιρείας, διαφημίζονται σαν όλα τα άλλα προϊόντα, οι παραγγελίες γίνονται μέσω του site και τα αποθέματα αναπληρώνονται τακτικά –όπως ακριβώς και με τα υπόλοιπα, νόμιμα προϊόντα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βρετανικής Υπηρεσίες Καταπολέμησης του Εγκλήματος, τα εν λόγω προϊόντα «δεν είναι ακίνδυνα σουβενίρ ή παιχνίδια, αλλά επικίνδυνα όπλα που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη και να διευκολύνουν το έγκλημα». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όσοι παραγγέλνουν τέτοια προϊόντα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.

Η βρετανική εφημερίδα παρήγγειλε, στο πλαίσιο της έρευνας, ένα πυροβόλο όπλο και ένα δυναμιτάκι, τα οποία πωλούνται από ανεξάρτητους προμηθευτές της Amazon στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αντίστοιχα. Τα δέματα που παρέλαβε έφεραν την ένδειξη «λυχνία LED» και «εξάρτημα παιχνιδιού» και στάλθηκαν ως «εισαγόμενα δώρα».

Το σπρέι πιπεριού, από την άλλη, διατίθεται απευθείας από την Amazon και αποστέλλεται από την κεντρική αποθήκη της στη Βρετανία και περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο προϊόντων της εταιρείας τουλάχιστον για 14 μήνες.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η «μεταμφίεση» με την οποία πωλούνται τα επικίνδυνα όπλα:

- Σφαίρες κρυμμένες μέσα σε γάντια με ενσωματωμένη σιδηρογροθιά

- Μικροσκοπικό σπρέι πιπεριού κρυμμένο μέσα σε μπρελόκ

- Σιδηρογροθιά ενσωματωμένη σε καπέλο

- Αλυσίδα – μπρελόκ που διπλασιάζεται σε μήκος και μεταμορφώνεται στο όπλο των πολεμικών τεχνών «γροθιά του πιθήκου»

- Πυροβόλο όπλο 3 εκατ. Volt μεταμφιεσμένο σε κραγιόν

- Πυροβόλο όπλο 1 εκατ. Volt σε συσκευασία… φακού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider