Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακτιβιστές κατά της Βουδαπέστης 2024

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακτιβιστές κατά της Βουδαπέστης 2024

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας και στη δημοτική αρχή της Βουδαπέστης η απόφαση ακτιβιστικής τοπικής οργάνωσης να συγκεντρώσει υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, κατά της υποψηφιότητας της πρωτεύουσας να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΜΕ, περίπου 50.000 άτομα έχουν υπογράψει ήδη, σε διάστημα 5 ημερών, το αίτημα των υποστηρικτών του δημοψηφίσματος κατά της υποψηφιότητας της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Το κίνημα «Momentum» ξεκίνησε την Πέμπτη την εκστρατεία για το δημοψήφισμα και την ακύρωση της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης, επισημαίνοντας το κόστος της διοργάνωσης και τους κινδύνους της διαφθοράς. Για να τα καταφέρουν να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, θα πρέπει να συγκεντρώσουν 138.000 υπογραφές.

Το ερώτημα που προτείνεται και υποστηρίζεται από πολλά κόμματα και κινήματα της αντιπολίτευσης, είναι το εξής: «Συμφωνείτε με την ιδέα ότι ο δήμος Βουδαπέστης αποσύρει την υποψηφιότητά του για την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024;».

Το όνομα της πόλης στην οποία θα ανατεθεί η διοργάνωση του 2024 θα ανακοινωθεί από την ΔΟΕ στις 13 Σεπτεμβρίου, στη Λίμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider