Ποινή φυλάκισης για πρώην υπουργό του Sarkozy

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποινή φυλάκισης για πρώην υπουργό του Sarkozy

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, το ένα χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε ο Claude Gueant από τη γαλλική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα από το Εφετείο.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και δεξί χέρι του Nicolas Sarkozy ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση κατάχρησης χρημάτων.

Η πρωτόδικη καταδίκη ήταν δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Ο Gueant πάντως δεν θα καταλήξει στο κελί, καθώς οι ποινές φυλάκισης κάτω των δύο ετών είναι συνήθως μετατρέψιμες.

Το Εφετείο επικύρωσε επίσης το πρόστιμο των 75.000 ευρώ και την απαγόρευση στον 72χρονο να ασκήσει για πέντε χρόνια οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.

Ο Gueant διωκόταν επειδή είχε οικειοποιηθεί πριμ σε μετρητά που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό και προορίζονταν για τα έξοδα ερευνών των αστυνομικών, το διάστημα 2002-2004.

Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην γενικός διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας, Michelle Godhen καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε συνολικό ποσό 210.000 ευρώ (10.000 ευρώ τον μήνα) που είχε δοθεί από το 2002 έως το 2004 από τον Michelle Godhen στον Claude Gueant, ο οποίος κράτησε τα μισά και κατέβαλε τα υπόλοιπα σε τρεις συνεργάτες.

Ο Gueant εμπλέκεται επίσης σε μια άλλη έρευνα σχετικά με υποψίες ότι η προεδρική εκστρατεία του Σαρκοζί το 2007 είχε χρηματοδοτηθεί από τη Λιβύη.

Ακόμη, σε βάρος του έχουν απαγγελθεί επίσης κατηγορίες για ξέπλυμα και φορολογική απάτη σχετικά με την πώληση δύο πινάκων σε έναν δικηγόρο από τη Μαλαισία σε τιμή πολύ ανώτερη από την εκτιμηθείσα αξία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider