Sapin: Το Λονδίνο αυτοσχεδιάζει για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sapin: Το Λονδίνο αυτοσχεδιάζει για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα φαίνεται να αυτοσχεδιάζει στην πολιτική της για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin.

«Κανείς δεν ήταν έτοιμος. Είμαστε σε μια κατάσταση αυτοσχεδιασμού», δήλωσε ο Sapin σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την κεκαλυμμένη απειλή του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ να χρησιμοποιήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων ως έναν τρόπο επιρροής στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Όλα αυτά δείχνουν πόσο αδύναμη είναι η βρετανική κυβέρνηση ενώπιον μιας κατάστασης που κάποιοι εξ αυτών δεν ήθελαν», δήλωσε ο Sapin.

Η Γαλλία θα επιθυμούσε μεγαλύτερη σαφήνεια και θα ήθελε το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο υπουργός.

Αυστρία: Μετά από πέντε χρόνια το Brexit

Θα χρειαστούν πέντε χρόνια προκειμένου η Βρετανία να διαπραγματευθεί στο σύνολό της την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί για τα δύο χρόνια που συχνά αναφέρονται, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Hans Jörg Schelling.

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς θα γίνει. Δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει το Άρθρο 50. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι δυνατόν να υπάρχει παράλληλα διαπραγμάτευση για την έξοδο και για τη νέα συμφωνία ή όχι», δήλωσε ο Schelling σε συνέδριο στη Βιένη.

«Κατά τη γνώμη μου, χρειάζονται πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider