Juncker: «Τελευταία ευκαιρία» οι συνομιλίες της Γενεύης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Juncker: «Τελευταία ευκαιρία» οι συνομιλίες της Γενεύης

«Τελευταία ευκαιρία» για την επανένωση της Κύπρου αποκάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, τις συνομιλίες που ξεκινούν αύριο στη Γενεύη για το Κυπριακό.

«Η ώρα έχει έρθει για την επανένωση του νησιού» υπογράμμισε ο κ. Juncker, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό, Joseph Muscat, στη Βαλέτα, όπου βρίσκεται για την επίσημη έναρξη της μαλτέζικης προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το επόμενο εξάμηνο.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα έχουν αίσιο τέλος μέσα στις επόμενες «ώρες και ημέρες», ενώ επανέλαβε πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κάνουν «εξαιρετική δουλειά» και πως για το ζήτημα μίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει «προσωπικό ενδιαφέρον» για το Κυπριακό και πως είναι «καθήκον» του να είναι παρών στις συνομιλίες. «Όταν έχει να κάνει με την ειρήνη, πρέπει να παίρνεις ρίσκα. Αυτοί που δεν παίρνουν ρίσκα, παίρνουν τελικά το μεγαλύτερο ρίσκο» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επικοινωνία Τσίπρα - Juncker

Κατά την συνομιλία του προέδρου της Κομισιόν με τον έλληνα πρωθυπουργό υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, που να συνάδει και με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τονίστηκε παράλληλα ο κρίσιμος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις και η σημασία που θα έχει η επίλυση του ζητήματος για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωπος της Κομισιόν για το Κυπριακό βρίσκεται ήδη στη Γενεύη, ενώ εκτιμάται πως, αν η πολυμερής διάσκεψη γίνει σε επίπεδο κορυφής, τότε και ο ίδιος ο κ. Juncker θα οδεύσει στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider