Η μεγάλη επιστροφή του MacGyver (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγάλη επιστροφή του MacGyver (pics)

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 εμφανίστηκε ένας τηλεοπτικός ήρωας που έκανε το κοινό να ξεχάσει τον μέχρι τότε αγαπημένο «Ιππότη της Ασφάλτου». Ενώ ο Michael Knight έλυνε τα προβλήματά του με την τεχνολογία του ΚΙΤΤ, ο Angus MacGyver χρειαζόταν μόνο το μυαλό του, έναν ελβετικό σουγιά και μονωτική ταινία.

Μιλάμε φυσικά για τη θρυλική σειρά «MacGyver», που προβλήθηκε από το 1985 έως το 1992 αποκτώντας φανατικούς φίλους. Φέτος, ο Angus MacGyver επιστρέφει στη μικρή οθόνη προσαρμοσμένος στον 21ο αιώνα, στη νέα σειρά του CBS που προβάλλει από τις 14 Δεκεμβρίου η COSMOTE TV.

O MacGyver των 80s, όπως τον υποδυόταν ο Richard Dean Anderson, ήταν ένας γενναίος και πολυμήχανος μυστικός πράκτορας που δρούσε για λογαριασμό της οργάνωσης Phoenix Foundation, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών Υπηρεσιών. Αρνούμενος να χρησιμοποιήσει συμβατικά όπλα, επέλεγε κάθε φορά τον πιο κατάλληλο συνδυασμό από γνώσεις χημείας, φυσικής και πρακτικής για να αντεπεξέλθει στις πιο δύσκολες συνθήκες ή για να παγιδέψει τον εχθρό.

Ο ήρωας έγινε τόσο δημοφιλής, που η λέξη MacGyver πλέον χρησιμοποιείται αστειευτικά για να δηλώσει κάποιον που βρίσκει τρόπους να αυτοσχεδιάσει. Από αυτήν προέκυψε το MacGyverism («Μαγκαϊβεριά» στα ελληνικά), και το ρήμα to MacGuyver (ή… «μαγκαϊβερίζω»). Ενώ το 2007 ο κωμικός Will Forte εισήγαγε στο σόου «Saturday Night Live» τον MacGruber, έναν χαρακτήρα που παρωδούσε τον MacGyver και τρία χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε σε δική του κινηματογραφική ταινία.

Στη φετινή αναπροσαρμογή της κλασικής σειράς, ο MacGyver είναι αρκετά νεώτερος και τον υποδύεται ο 26χρονος Lucas Till (ο Havoc των τελευταίων ταινιών «X-Men»). Ο «Mac», όπως είναι το παρατσούκλι του, δημιουργεί μια μυστική οργάνωση στο εσωτερικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπου χρησιμοποιεί το εξαιρετικό ταλέντο του για αντισυμβατική επίλυση προβλημάτων και την τεράστια επιστημονική του γνώση για να σώζει ζωές.

Μαζί στην ομάδα του σε αποστολές υψηλού κινδύνου σε όλο τον κόσμο είναι ο αποστάτης πρώην πράκτορας της CIA, Jack Dalton (George Eads), η Patricia Thornton (Sandrine Holt), μια πρώην πράκτορας που έγινε διευθύντρια επιχειρήσεων και η Riley Davis (Tristin Mays), μια απρόβλεπτη χάκερ – άλλωστε δεν λύνονται όλα τα προβλήματα με μία τσίχλα και έναν συνδετήρα… H Ελληνοκαναδή Tracy Spiridakos (γνωστή από τη σειρά «Revolution») ερμηνεύει τη Nikki, έναν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη χαρακτήρα, για τον οποίον δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα (spoiler alert!). Η συνέχεια στην μικρή οθόνη, από την COSMOTE TV!

Η μεγάλη επιστροφή του MacGyver (pics)
Η μεγάλη επιστροφή του MacGyver (pics)
Η μεγάλη επιστροφή του MacGyver (pics)
Η μεγάλη επιστροφή του MacGyver (pics)
Η μεγάλη επιστροφή του MacGyver (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider