Τι να περιμένετε αν σας καλέσει σε interview ο Trump

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι να περιμένετε αν σας καλέσει σε interview ο Trump

Παίρνοντας «ζεστά» τον νέο του ρόλο, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε καιρό: από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές έχουν παρελάσει από τα γραφεία του δεκάδες υποψήφιοι για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης.

Όταν ο Robert Johnson, ο ιδρυτής της Black Entertainment Television συνάντησε τον Donald Trump, εκείνος τον αιφνιδίασε με μια απλή ερώτηση: «Το περίμενες ότι θα κερδίσω;». Ο Johnson, ο οποίος γνωρίζει πολλά χρόνια τον Trump, χωρίς να το σκεφτεί και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, του απάντησε αρνητικά. Τότε εκείνος του χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNBC, πολλοί από όσους συμμετείχαν σε interview με τον νέο πρόεδρο περιγράφουν τη διαδικασία ως «αυστηρά επαγγελματική, όπως όταν ένας CEO αναζητά στελέχη για μια πολυεθνική».

Καθισμένος πίσω από το γραφείο του και περιστοιχισμένος από προσωπικά αντικείμενα, ο Trump καθοδηγεί τη συζήτηση με αέρα τηλεοπτικού σταρ: αυτοσχεδιάζει με άνεση και κρατά ελάχιστες σημειώσεις. Στο γραφείο του στο Μανχάταν, οι τοίχοι είναι καλυμμένοι από εξώφυλλα περιοδικών στα οποία φιγουράρει ο μεγιστάνας του real estate.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν ο ανώτατος σύμβουλος του Trump Steve Bannon και ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Reince Priebus, οι οποίοι παρεμβαίνουν ενίοτε θέτοντας και τις δικές τους ερωτήσεις. Τα interviews είναι εξαντλητικά –διαρκούν έως και μία ώρα– και στους υποψήφιους υπουργούς προσφέρεται σκέτο… νερό. «Δεν είναι μια απλή διαδικασία», παραδέχεται ο Sonny Perdue, πρώην κυβερνήτης της Τζόρτζια που περιλαμβάνεται στη λίστα υποψηφίων για το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Η John Allison, πρώην πρόεδρος της BB&T Corp. που συμμετείχε σε συνέντευξη, ξεκαθάρισε ότι δεν της ζητήθηκε να αποκαλύψει προσωπικά ή οικονομικά δεδομένα στην ομάδα του Trump. Σημείωσε, πάντως, ότι οι επιτελείς του «είχαν προφανώς διερευνήσει το υπόβαθρό μου πριν τη συνέντευξη».

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων υποψηφίων στο Associated Press, ναι μεν το επιτελείο του Trump δεν τους ζήτησε να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το πώς βρήκαν πρόσβαση σε στοιχεία για το υπόβαθρο και τις οικονομικές σχέσεις τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider