Kurz: Η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kurz: Η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο

Την εκτίμηση πως η Ευρώπη βρίσκεται στο «σωστό δρόμο» στην προσφυγική πολιτική και πως «είμαστε κοντά σε μία ευρωπαϊκή λύση», έκανε σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Βιέννη, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σημειώνοντας ότι τώρα πρέπει να υπάρξει καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων και περισσότερη επί τόπου βοήθεια.

Κατά την άποψή του, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων είχε σαν συνέπεια να πνίγονται περισσότεροι άνθρωποι στην Μεσόγειο από ό, τι στο παρελθόν και ο στόχος τώρα είναι να δοθεί ένα τέλος στους θανάτους αυτούς.

Ο ίδιος, δεν είναι κατά της μετανάστευσης, αντιτίθεται όμως, στο να αφεθεί στην τύχη ή στους διακινητές, η περαιτέρω εξέλιξη στο προσφυγικό ζήτημα, και ως εκ τούτου είναι ανάγκη να περιοριστεί η εισροή προσφύγων και να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, κανείς θα πρέπει να σταματά τους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα και να οργανώνει την επαναπροώθησή τους, ενώ θα πρέπει να βρεθούν περιοχές όπου θα τους προσφέρεται προστασία, αλλά όχι το εισιτήριο για την Κεντρική Ευρώπη.

Η κατάρρευση του Χώρου του Σένγκεν και οι θάνατοι στην Μεσόγειο, δεν είναι ο δικός του δρόμος, επισήμανε ο Sebastian Kurz, ζητώντας να υπάρξουν «πραγματικές προσεγγίσεις» στο ζήτημα.

Στην ομιλία της στην ίδια εκδήλωση, η αρχηγός των Αυστριακών Πρασίνων Εύα Γκλαβίσνιγκ -η διάδοχος στην ηγεσία τους του πρόσφατα εκλεγέντα σε νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, πρώην αρχηγού τους επί ένδεκα χρόνια, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν- προειδοποίησε για τους κινδύνους ακροδεξιών προσεγγίσεων στην προσφυγική πολιτική.

Η ίδια τόνισε, πως η συζήτηση του θέματος πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, και πως είναι επιζήμιος για το κλίμα ο χαρακτηρισμός ολόκληρων ομάδων ως ανίκανων ή απρόθυμων για ενσωμάτωση, ενώ ζήτησε να υπάρξουν "κόκκινες γραμμές", διαφορετικά, όπως είπε, η κοινωνία θα στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τα ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider