Έφοδος στο σπίτι του φερόμενου ως δημιουργού του Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφοδος στο σπίτι του φερόμενου ως δημιουργού του Bitcoin

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας έκανε έφοδο σε σπίτι στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας σήμερα, ψάχνοντας για τον άνδρα που το περιοδικό Wired κατονόμασε ως τον πιθανό δημιουργό του κρυπτονομίσματος bitcoin, σύμφωνα με το Reuters.

Το σπίτι ανήκει στον Craig Steven Wright, που σύμφωνα με το Wired πιθανότατα είναι η πραγματική ταυτότητα του Satoshi Nakamoto, του ανθρώπου (ή της ομάδας ανθρώπων) που δημιούργησε τα bitcoins το 2009.

Σύμφωνα με το Reuters περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί εισήλθαν στο σπίτι, αφού παραβίασαν την πόρτα.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως η παρουσία των αστυνομικών «στην ιδιοκτησία του κ. Wright δεν σχετίζεται με τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για τα bitcoins», και παρέπεμψε στις φορολογικές υπηρεσίες της Αυστραλίας για τα όποια ερωτήματα του Τύπου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το περιοδικό Wired και η ιστοσελίδα Gizmodo δημοσίευσαν άρθρα σύμφωνα με τα οποία οι έρευνές τους έδειξαν ότι ο Wright, που όπως ισχυρίζονται είναι Αυστραλός ακαδημαϊκός, πιθανότατα είναι ο μυστικός δημιουργός των bitcoins.

Η έρευνα του περιοδικού και της ιστοσελίδας βασίστηκε σε emails, έγγραφα και διαδικτυακά αρχεία που διέρρευσαν -μεταξύ των οποίων και το έγγραφο συνάντησης μεταξύ του Wright και των φορολογικών αρχών της Αυστραλίας.

Η ταυτότητα του Satoshi Nakamoto αποτελεί ένα μυστήριο για τους δημοσιογράφους και τους φαν των bitcoins, το οποίο προσπαθούν από καιρό να λύσουν.

Στο παρελθόν και άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times και το Newsweek έκαναν αναφορές στην πιθανή πραγματική ταυτότητα του (ή της, ή της ομάδας) Nakamoto, χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί τίποτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider