Merkel: Ντροπή για την διεθνή κοινότητα το Χαλέπι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merkel: Ντροπή για την διεθνή κοινότητα το Χαλέπι

«Ντροπή» χαρακτήρισε σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να προστρέξει σε βοήθεια του Χαλεπίου και υπέδειξε ως υπεύθυνους των δεινών που υφίστανται οι πολίτες το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του, τη Ρωσία και το Ιράν.

«Το Χαλέπι είναι ντροπή (...) είναι ντροπή ότι δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», είπε.

«Η μάχη κατά της ασύμμετρης απειλής της ισλαμιστικής τρομοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί από κοινού (...) αλλά αντί γι΄αυτό η Ρωσία και το Ιράν υποστηρίζουν το καθεστώς Assad στις θηριώδεις ενέργειές του εναντίον του ίδιου του πληθυσμού του», είπε, κατά το συνέδριο του κόμματός της που αναμένεται να εγκρίνει την υποψηφιότητά της το 2017 για τέταρτη θητεία.

Η Merkel επέκρινε επίσης την κοινωνία των πολιτών της χώρας της η οποία δεν κινητοποιείται απέναντι στο δράμα του συριακού λαού και προτιμά, όπως είπε, να κατεβαίνει στον δρόμο για να καταγγείλει «ένα προσχέδιο συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες», την TTIP, εναντίον της οποίας δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί έχουν διαδηλώσει τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider