Χριστουγεννιάτικα δέντρα 1.000 δολαρίων στη Νέα Υόρκη!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστουγεννιάτικα δέντρα 1.000 δολαρίων στη Νέα Υόρκη!

Με 1.000 δολάρια μπορεί κανείς να πληρώσει 600 γεύματα αστέγων της Νέας Υόρκης. Ή να αγοράσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από την Heather Neville στη γωνία της Έβδομης Λεωφόρου και της 11ης Οδού στο Greenwich Village. Τόσα χρεώνει η 40χρονη επιχειρηματίας για το καμάρι της φετινής συλλογής της, μια Ελάτη του Κολοράντο ύψους τεσσάρων μέτρων. Το δέντρο από μόνο του κοστίζει 750 δολάρια, στα οποία προσθέτει 200 δολάρια για τη βάση του, 25 για την παράδοση και 20 για τον κάθε έναν από τους τρεις ή τέσσερις υπαλλήλους που θα αναλάβουν το στήσιμο.

Η Neville, που πουλάει δέντρα σε έξι γειτονιές του Μεγάλου Μήλου, αποδίδει την υψηλή τιμή στην σπανιότητα του συγκεκριμένου δέντρου, που δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ως χριστουγεννιάτικο, ενώ διαθέτει και φθηνότερα «κομμάτια» όπως μια εξίσου ψηλή Ελάτη Καυκάσου για την οποία χρεώνει 500 δολάρια.

Οι «κοινοί θνητοί» που ζουν στη Νέα Υόρκη μπορούν να αγοράσουν ένα κλασικό δίμετρο έλατο από πολλά άλλα μέρη, όπως τη γωνία της Πρώτης Λεωφόρου και της 14ης Οδού για 80 δολάρια. Ενώ σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Κονέκτικατ, το ίδιο δέντρο θα κόστιζε μόλις 20 δολάρια.

Το 2015 οι Αμερικανοί ξόδεψαν 1,32 δισ. δολάρια σε αληθινά δέντρα, η μέση τιμή των οποίων ήταν 50,82 δολάρια – αυξημένη κατά 22% σε σχέση με το 2014. Πάντως το 81% των δέντρων στα σπίτια είναι ψεύτικα, και κοστίζουν από 50 έως 100 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider