Η Ferrari που έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ferrari που έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα

Μια Ferrari το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Τα άλογα και οι εμφάνιση της Ferrari έχουν συχνά επηρεαστεί από ένα πατριωτικό συναίσθημα, αλλά αυτή τη χρονιά η φίρμα των supercar εξέφρασε την αγάπη της με πιο ουσιαστικό τρόπο προσφέροντας την μοναδική του είδους LaFerrari για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανοικοδόμηση της Κεντρικής Ιταλίας που επλήγη από μια σειρά από σεισμούς.

Το αυτοκίνητο που δημοπρατήθηκε το Σάββατο κατάφερε να φτάσει το ποσό των 7 εκατ. δολαρίων και να μετατραπεί στην πιο ακριβό κομμάτι αυτοκινητοβιομηχανίας του 21ου αιώνα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

«Όλα τα έσοδα από την πώληση θα πάνε στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ιταλικής χώρας μετά τους ισχυρούς σεισμούς που κατέστρεψαν πλήθος κτηρίων. Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s προσέφερε την εμπειρία του εκτός από την προφανή σφραγίδα και το κύρος που περιλαμβάνει το όνομά του.

Η δημοπρασία για καλό σκοπό φαίνεται πως κέντρισε το ενδιαφέρον των συλλεκτών αυτοκινήτων και συνέβαλε στο να ανοίξουν το πορτοφόλι τους διάπλατα ωθώντας την τιμή σχεδόν πέντε φορές επάνω από την αρχική τιμή που πωλείται η LaFerrari, 1,5 εκατ. δολάρια.

Βέβαια με μόνο 499 αυτοκίνητα του είδους να υπάρχουν στον κόσμο η LaFerrari είχε ήδη καταφέρει να χτυπήσει τα 5 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Για να γίνει η πιο πρόσφατη υβριδική 949 ίππων Ferrari πιο δελεαστική είναι χρώματος κόκκινο με μια λευκή γραμμή καπό καθώς και μια ιταλική σημαία ζωγραφισμένη στο μπροστινό μέρος.

Αν και υπάρχει πάντα η πιθανότητα ενός ιδιώτη αγοραστή ο οποίος θα υπερβάλλει εαυτόν στην προσπάθειά του να αποκτήσει ένα τόσο ξεχωριστό αυτοκίνητο, δεν υπήρξαν άλλα οχήματα που να έπιασαν την συγκεκριμένη τιμή για την LaFerrari.

Χαρακτηρίζοντάς την ως ειδική έκδοση , αποτελεί ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως μια περιορισμένη έκδοση ενός αυτοκινήτου μπορεί να πιάσει πολύ καλές τιμές.


Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν μοντέλα του προηγούμενου αιώνα έχουν φτάσει πολύ ανώτερες τιμές, με αποκορύφωμα τη θρυλική αγωνιστική Ferrari της δεκαετίας του 1950 η οποία είχε πουληθεί στο Παρίσι για πάνω από 32 εκατομμύρια ευρώ, σπάζοντας το απόλυτο ρεκόρ πώλησης αυτοκινήτου σε πλειστηριασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.