«Απλή και κλειστή» η κηδεία του Fidel Castro

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Απλή και κλειστή» η κηδεία του Fidel Castro

Ολοκληρώθηκε η κηδεία του Fidel Castro στο Σαντιάγο ντε Κούμπα, λίκνο της κουβανικής επανάστασης που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας.

Η τελετή ήταν απλή και κλειστή και σηματοδότησε το τέλος του 9ήμερου εθνικού πένθους μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κούβας στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.

«Δεν εκφωνήθηκαν λόγοι, ήταν πολύ απλή η τελετή, ήταν μόνο η τέφρα που ενταφιάστηκε και η οικογένεια, η κυβέρνηση και δίπλα όλοι οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν εκεί», δήλωσε στο AFP η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, η οποία εκπροσώπησε τη γαλλική κυβέρνηση στην κηδεία.

Σύμφωνα με την ίδια, η τελετή χαρακτηρίστηκε από «μεγάλη απλότητα, από ηρεμία».

Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 7 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (2 μμ ώρα Ελλάδος) λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του «Κομαντάντε», ο οποίος κυβέρνησε το νησί αυτό της Καραϊβικής για περίπου μισό αιώνα.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κούβας μετέδωσαν αρχικά ότι η τελετή θα μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση, αλλά λίγες ώρες πριν από την έναρξή της η κουβανική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση.

Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider