Renzi: Το «ναι» θα κάνει την Ιταλία πιο δυνατή στην ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renzi: Το «ναι» θα κάνει την Ιταλία πιο δυνατή στην ΕΕ

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους –ιδίως στους αναποφάσιστους– απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι το «ναι» θα κάνει την Ιταλία ισχυρότερη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιμένει, επίσης, ότι με την επικράτηση του «ναι» η «θεαματική» μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί, ενώ τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο «η Ιταλία θα είναι ηγέτιδα στην Ευρώπη. Μπορούμε επιτέλους να πούμε εμείς πώς σκεφτόμαστε τα πράγματα σχετικά με την ανάπτυξη και τη μετανάστευση».

Όπως συμπλήρωσε ο Matteo Renzi, η χώρα έχει βιώσει μία βαριά κρίση και σήμερα «επιτέλους μπορούμε να μπούμε στο μέλλον. Η Ιταλία δεν έχει πια κρίση, βρισκόμαστε στο 1% της ανάπτυξης και επομένως είναι βασικό η Ιταλία να φέρει τις δικές της ιδέες στην Ευρώπη και μπορούμε να αλλάξουμε πολιτική σχετικά με την ανάπτυξη, τη μετανάστευση και την καινοτομία».

Την ίδια ώρα, ο Beppe Grillo υποστήριξε πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, ο λαός της Ιταλίας έχει διχαστεί. «Είτε κερδίσει το ναι, είτε χάσει, είναι το ίδιο πράγμα. Η χώρα έχει διχαστεί», είπε ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Πέντε Αστέρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider