Οι Simpsons προέβλεψαν την προεδρία Trump 16 χρόνια πριν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Simpsons προέβλεψαν την προεδρία Trump 16 χρόνια πριν

O Donald Trump αψήφησε τις πιθανότητες και τις κατηγορίες καταφέρνοντας εντέλει να εκλεγεί ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι αν το αποτέλεσμα ξάφνιασε σύσσωμο τον δυτικό κόσμο σίγουρα δεν άφησε άφωνους τους «Simpsons» οι οποίοι ορθώς είχαν προβλέψει την άνοδο του μεγαλοεργολάβου στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών ήδη 16 χρόνια πριν.

Στο επεισόδιο, που ονομάζεται «Bart to the Future», την Lisa η οποίος συνομιλώντας στο οβάλ γραφείο, έχοντας μόλις αναλάβει τα ηνία της Αμερικανικής Ηπείρου, αναφέρει: «Όπως ξέρετε έχουμε κληρονομήσει ένα εξαιρετικά ελλειμματικό προϋπολογισμό από τον Πρόεδρο Trump».

Σε μια συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter με τον συγγραφέα της σειράς Dan Greaney είχε μάλιστα αποκαλέσει το επεισόδιο «μια προειδοποίηση στην Αμερική».

«Αυτή ακριβώς μου φαινόταν η πιο λογική τελευταία στάση πριν πιάσουμε πάτο», ανέφερε. «Επιλέχθει δε γιατί ήταν σύμφωνη με το όραμα μιας Αμερικής που παραφρονεί».

Ο δημιουργός «The Simpsons», Matt Groening, ανέφερε σε συνέντευξη του στον βρετανικό Guardian: «Ο Trump ήταν, φυσικά, η πιο παράλογη προσωπικότητα, το πιο ανήκουστο όνομα για την συγκεκριμένη θέση, του προέδρου της Αμερικής, που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε εκείνη την περίοδο. Και δυστυχώς αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα, πέρα από την σάτιρα».

Κατά την προεκλογική εκστρατεία οι The Simpsons κυκλοφόρησαν μια σειρά επιθέσεων εναντίον του Trump μέσω κινουμένων σχεδίων. Σε ένα βίντεο εξ αυτών μάλιστα ο Trump ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του δίπλα σε ένα βιβλίο με τις ομιλίες του Hitler.

Κι όπως είχαν ορθά προβλέψει, μετά από μια θυελλώδη εκστρατεία, ο Donald Trump κέρδισε τον αγώνα για τον Λευκό Οίκο αποκτώντας προβάδισμα 0,8% έναντι της δημοκρατικής αντιπάλου του Hillary Clinton.

Δείτε το απόσπασμα που αναφέρεται στον Trump στο παραπάνω βίντεο (00:29)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider