Αυτά είναι τα μεγαλύτερα τζακπότ στην ιστορία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα μεγαλύτερα τζακπότ στην ιστορία

Στο αστρονομικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 11,5 εκατ. ευρώ έχει φτάσει το Τζόκερ μετά από 14 συνεχόμενα τζακπότ, με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο» για την κλήρωση της Κυριακής. Εφόσον υπάρξει νικητής θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει το παιχνίδι στην ιστορία του με την κλήρωση που μοίρασε τα περισσότερα χρήματα (15,5 εκατ. ευρώ) να είναι αυτή της 13ης Δεκεμβρίου του 2015.

Ακόμη και έτσι τα χρήματα που μοιράζει το Τζόκερ μοιάζουν με ψίχουλα μπροστά στα ποσά που έδωσαν τα μεγαλύτερα λαχεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης μετά από συνεχόμενα τζακπότ. Τα μεγαλύτερα από αυτά είναι τα εξής:

Powerball (ΗΠΑ) – 13 Ιανουαρίου 2016

Το Powerball είναι η μεγαλύτερη λοταρία της Αμερικής. Εκείνη την ημερομηνία το λαχείο μοίρασε 1,6 δισ. δολάρια σε τρεις υπερτυχερούς νικητές.

Mega Millions (ΗΠΑ) – 30 Μαρτίου 2012

Πρόκειται επίσης για μια από τις μεγαλύτερες λοταρίες των ΗΠΑ. Το λαχείο έδωσε 656 εκατ. δολάρια και πάλι σε τρεις νικητές.

Powerball (ΗΠΑ) – 17 Δεκεμβρίου 2013

Το Powerball εκείνη τη χρονιά έδωσε 648 εκατ. δολάρια. Αυτή τη φορά οι νικητές ήταν δύο εκ των οποίων μια γυναίκα η οποία είχε παίξει αριθμούς βασισμένη σε ημερομηνίες γέννησης μελών της οικογένειας της.

Powerball (ΗΠΑ) – 18 Μαίου 2013

Αυτή η λοταρία που έδωσε 590,5 εκατ. δολάρια είχε μόνο έναν νικητή. Μια 84χωρόνε γυναίκα από τη Φλόριντα.

Powerball (ΗΠΑ) – 28 Νοεμβρίου 2012

Τότε η λοταρία μοίρασε 587,5 εκατ. ευρώ σε δύο υπερτυχερούς, η μια εκ των οποίων ήταν ένα μικρό κοριτσάκι.

Η Ευρώπη

Στην Ευρώπη τα ποσά των τυχερών παιχνιδιών είναι σημαντικά μικρότερα, χωρίς ωστόσο να είναι ευκαταφρόνητα. Η Πανευρωπαϊκή λοταρία Euromillions έχει δώσει δύο φορές από 190 εκατ. ευρώ, μια φορά στις 10 Αυγούστου 2012 με τον υπερτυχερό να βρίσκεται στη Βρετανία και μια φορά στις 24 Οκτωβρίου 2014 με τον τυχερό να προέρχεται από την Πορτογαλία. Στα 177,7 εκατ. έφτασε το ποσό που κλήρωσε η ιταλική λοταρία SuperEnalotto στις 30 Οκτωβρίου του 2010.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider