Android χρησιμοποιούν 9 στα 10 smartphones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Android χρησιμοποιούν 9 στα 10 smartphones

Ρεκόρ μεριδίου αγοράς σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 το λειτουργικό σύστημα Android της Google, επωφελούμενο από την πτώση του iOS της Apple, σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics.

Στους τρεις μήνες μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου το Android έφτασε να κατέχει το 87,5% στην αγορά των smartphones, που σημαίνει ότι περίπου 9 στις 10 συσκευές «τρέχουν» το λειτουργικό της Google. Τα κινητά με Android που πωλήθηκαν σε αυτό το διάστημα ήταν 328,6 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 10,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ενώ η Apple έπεσε 5,2% πουλώντας 45,5 εκατ. iPhones. Το μερίδιο αγοράς της Apple έπεσε στο 12,1% από το 13,6% του 2015.

Τα λειτουργικά για smartphones που προέρχονται από άλλους κατασκευαστές όπως η BlackBerry και η Microsoft, αλλά και το Tizen της Samsung έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορά, κατέχοντας όλα μαζί μερίδιο 0,3%.

Στην ανάπτυξη του Android συνέβαλλαν πολύ οι χαμηλού κόστους συσκευές από την κινεζική αγορά, αλλά η Google δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματά της: «Πλέον επικρατεί συνωστισμός στην πλατφόρμα του Android με εκατοντάδες κατασκευαστές, τα καταστήματα που εμπορεύονται συσκευές Android έχουν μικρά κέρδη, ενώ με τις συσκευές Pixel η Google μοιάζει να επιτίθεται σε όλους τους άλλους κατασκευαστές που βοήθησαν να γίνει δημοφιλές το Android», σημειώνει ο Woody Oh, διευθυντής της Strategy Analytics.

Όσον αφορά την Apple και το iOS η πτώση ήταν αναμενόμενη, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το iPhone 7 κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και πωλούταν για πολύ μικρό διάστημα μέσα στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου. Οι αναλυτές αναμένουν σαφή άνοδο της Apple στο τελευταίο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider