Ανοίγει ξανά τον φάκελο της Hillary Clinton το FBI

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει ξανά τον φάκελο της Hillary Clinton το FBI

Ο διευθυντής του FBI ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης των email της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, λίγες μόλις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο James Comey αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το FBI ανακάλυψε την «ύπαρξη μηνυμάτων που σχετίζονται με την έρευνα».

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Donald Trump χαιρέτισε την απόφαση αυτή των ομοσπονδιακών αρχών.

«Νιώθω μεγάλο σεβασμό για το γεγονός ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διατίθενται τώρα να επιδείξουν τόλμη προκειμένου να διορθώσουν το τρομερό σφάλμα που έκαναν» τόνισε ο μεγιστάνας κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μάντσεστερ, στο Νιου Χαμσάιρ.

«Η διαφθορά της Clinton επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν έχει ξανασυναντήσει» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτούς τους πονηρούς εγκληματίες να καταλάβουν το Οβάλ Γραφείο», συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα η διευθύντρια της εκστρατείας του Κελιάν Κονγουέι έγραψε στο Twitter ότι «μια φανταστική ημέρα της προεκλογικής μας εκστρατείας έγινε ακόμα καλύτερη».

Από την πλευρά του το State Department ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί πλήρως με το FBI για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να συνεργαστούμε εφόσον μας ζητηθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν διαθέτουμε επιπλέον λεπτομέρειες ή πληροφορίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Marc Toner.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015, λίγο πριν από την έναρξη της εκστρατείας της Κλίντον. Καταλογιζόταν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι χρησιμοποίησε αποκλειστικά έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρικού ταχυδρομείου αντί ενός επίσημου κυβερνητικού λογαριασμού κατά τη διάρκεια των 4 ετών που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν απόρρητες πληροφορίες.

Στις 5 Ιουλίου ο Τζέιμς Κόμεϊ ανακοίνωσε ότι το FBI συστήνει να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον για αυτήν την υπόθεση, μια σύσταση που απηύθυνε και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πάντως, από την ερχόμενη εβδομάδα, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος «ρίχνεται» στη μάχη για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Clinton, παίρνοντας έτσι τη σκυτάλη από την Πρώτη Κυρία, Michelle Obama που έκανε κοινές εμφανίσεις τις τελευταίες ημέρες με τη Δημοκρατική υποψήφιο.

Το επιτελείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Barack Obama θα επισκεφθεί το Κολόμπους στο Οχάιο την Τρίτη, το Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα την Τετάρτη και τη νότια Φλόριντα την Πέμπτη και την περιοχή του Τζάκσονβιλ.

Οι τρεις αυτές Πολιτείες αντιπροσωπεύουν 62 εκλέκτορες εκ των 270 που απαιτούνται για την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους επικράτησε σε αυτές τις Πολιτείες το 2008 και το 2012, με εξαίρεση την Βόρεια Καρολίνα, την οποία κέρδισε την πρώτη φορά αλλά έχασε στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του 2012.

Και η Clinton θα επισκεφθεί τις τρεις Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας και μια ασυνήθιστη στάση στο πρόγραμμά της: την Αριζόνα, μια Πολιτεία, που θεωρείται κυρίως συντηρητική, ωστόσο πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πρώην Πρώτη Κυρία προηγείται έναντι του αντιπάλου της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Donald Trump.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider