Σε μαζική απεργία καλεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε μαζική απεργία καλεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Σε γενική απεργία κάλεσε τους εργαζομένους η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, σε μια προσπάθεια άσκησης κλίμακωσης της πίεσης στην κυβέρνηση του Nicolas Maduro.

Ο πρόεδρος απαντά με απειλές, προειδοποιώντας πως θα επενέβαινε με στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να «σπάσει» την απεργία των επιχειρήσεων.

Είναι γεγονός πως η απεργία ενέχει τον κίνδυνο επιδείνωσης των προβλημάτων με τις ελλείψεις τροφίμων και άλλων αγαθών που μαστίζουν τη χώρα, αλλά φαντάζει ως η μόνη επιλογή, για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες. Στους δρόμους της πρωτεύουσας, Καράκας, και άλλων πόλεων, επικράτησε σήμερα ηρεμία - μεγαλύτερη της συνηθισμένης - αλλά τα μέσα μαζικής μεταφοράς κινούνταν και οι τράπεζες, παράλληλα με τα σχολεία λειτούργησαν.

Η αντιπολίτευση είχε καλέσει σε 12ωρη στάση εργασίας, ως μέρος των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων και από την πλευρά της, η κυβέρνηση διεμήνυε πως θα καταλάμβανε τις επιχειρήσεις που θα συμμετείχαν στην απεργία, αποστέλλοντας επιθεωρητές, για να ελέγξουν την κατάσταση. Ερχόμενοι αντιμέτωποι ακόμη και με το ενδεχόμενο των συλλήψεων, οι επιχειρηματίες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αφήσουν τους ίδιους τους εργαζομένους να επιλέξουν εάν θα συμμετέχουν ή όχι στην απεργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider