Ανοιχτή στήριξη Michelle Obama σε Hillary Clinton

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτή στήριξη Michelle Obama σε Hillary Clinton

Η Michelle Obama αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, για πρώτη φορά, σε προεκλογική συγκέντρωση στο πλευρό της Hillary Clinton, ένα σημαντικό στήριγμα για την υποψήφια των Δημοκρατικών στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, η οποία στοχεύει στο να σαγηνεύσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες ψηφοφόρους.

Πιο δημοφιλής σε σύγκριση με τον σύζυγό της Barack Obama, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς παρατηρητές καθώς αποφάσισε να εμπλακεί, οικειοθελώς, στην εκστρατεία για να στηρίξει την πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Η Michelle Obama θα εμφανιστεί στη σκηνή με την Hillary Clinton στη Βόρεια Καρολίνα, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που έχει στόχο να πείσει τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν από τώρα, πριν από την επίσημη ημέρα των εκλογών.

Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου, καθώς καταγράφεται ήδη ένας σημαντικός αριθμός πρόωρων ψήφων, αυτό θα ήταν ένας παράγοντας που θα βοηθούσε την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και φαβορί των δημοσκοπήσεων, παρότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφεται η τάση της μείωσης της ψαλίδας με τον αντίπαλό της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ.

Η εκδήλωση όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους οι δύο Πρώτες Κυρίες – νυν και πρώην – θα γίνει στο Ουίνστον Σάλεμ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η Βόρεια Καρολίνα βρίσκεται μεταξύ των αμερικανικών Πολιτειών όπου το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο και ταυτόχρονα παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη νίκη. Για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα επικράτησε στη Βόρεια Καρολίνα το 2008, ηττήθηκε ωστόσο εκεί το 2012.

Πριν από 8 χρόνια, θα ήταν αδιανόητο να φανταστεί κανείς μια συνάντηση μεταξύ της Michelle Obama και της Hillary Clinton. Η εκστρατεία των προκριματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα του 2008, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο γερουσιαστής από το Ιλινόι και η γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη, ήταν τεταμένη.

Σήμερα ωστόσο οι πληγές δείχνουν να έχουν επουλωθεί και οι δύο κυρίες, που κατάγονται εξίσου από το Σικάγο, έχουν κάτι το κοινό: να υπερασπιστούν τις γυναίκες από τον Donald Trump, που είχε μιλήσει για εκείνες με προσβλητικό τρόπο το 2005.

Η Οbama, ένα «όχι και τόσο μυστικό όπλο»

Πριν από δύο εβδομάδες η Michelle Obama, μητέρα δύο εφήβων κοριτσιών, της Σάσα και της Μαλία, είχε δηλώσει ότι ανατρίχιασε από τις δηλώσεις του, σε μια παθιασμένη ομιλία σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους.

Η Michelle Obama, την οποία οι πολυάριθμοι θαυμαστές της θα ήθελαν να δουν να θέτει υποψηφιότητα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2020 ή το 2024, έχει γίνει «το όχι και τόσο μυστικό όπλο μας», παραδέχθηκε πρόσφατα ο Μπράιαν Φάλον, ο εκπρόσωπος τύπου της Hillary Clinton.

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας αναφορικά με τον αριθμό των εκδηλώσεων στις οποίες μπόρεσε και ήθελε να συμμετάσχει» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος χαρακτήρισε την Αφροαμερικανίδα δικηγόρο «μια πραγματική ροκ σταρ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider